Menu

FORQ

Stockholm

Fasching
söndag, 19 april 2020 kl:20:00

Med senaste albumet 4 (som släpptes 11 oktober 2019) gick den amerikanska fusion-kvartetten loss totalt i studion. Keyboardisten och en av bandets grundare, Henry Hey har förklarat i intervjuer att hela bandet älskar galen musik – och att de nu kände sig redo att utforska galenskapen rejält. Resultatet är både dansant, ekvilibristiskt och avancerat.


Samtidigt är 4 ingen komplett överraskning för de som följt bandet sedan starten 2012. De har alltid gillat att experimentera. Särskilt live där de verkligen kommer till sin rätt. De fyra urstarka instrumentalisterna älskar att improvisera och att få till ett ruskigt drag på sina konserter. Samtidigt är det de kluriga melodierna som står ut mest. Räkna med taktbyten, snygga solon och ett tajt fusionset när de nu kommer till Fasching!


Medlemmarna i bandet har var och en för sig utvecklat sina spelstilar tillsammans med andra artister som exempelvis David Bowie (i keyboardisten Henry Heys fall) och Snarky Puppy (basisten Michael League är medlem i både Snarky Puppy och Forq – som han grundade tillsammans med Hey). Även gitarristen Chris McQueen delar sin tid mellan Snarky Puppy och Forq – och trummisen Jason ”JT” Thomas har bland annat backat upp Roy Hargrove’s RH Factor.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 19 april 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

130kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad