Menu

Linus Hasselberg

Stockholm

Fasching
onsdag, 14 april 2021 kl:20:00

Medan kritiker från Nöjesguiden, Kingsize och Hymn haft delade meningar ifall det Linus Hasselberg sysslar med är ’pretentiös prathiphop’, ’ofiltrerad singer-songwriter-pop när den är som bäst’ eller ’musik för småkriminella backpackers’ så har lyssnare över hela landet tagit hans texter till sina hjärtan.


Efter sin första spelning i Lena Endre’s vardagsrum sålde han ett halvår senare ut Södra Teaterns stora scen.I bagaget finns nu debutskivan Granada, Granada, släppt 2018 på ICEA, tillsammans med en fotobok utformad av fotografen Olof Grind.


På Granada, Granada ger Linus oss känslan av att han reciterar sin dagbok med självutlämnande texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, tiden i Spanien och kärleken till livet och ensamheten. Debutskivan är ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film.Under våren 2020 släpper Linus sitt andra album och åker ut på turné med stopp i Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg och Örebro.


Efter mer år som turnerande musiker med artister som Petter, Plasí, Jens Hult, Partiet, Brothers Among Wera mfl står nu Linus stark på egen hand som soloartist.Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har han även hunnit med att producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Monica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några.


----------


Matilda Gratte är artisten bakom projektet Elma. Matilda är ursprungligen från Stockholm och har under de senaste åren samlat på sig historier från många olika delar av världen. Som 18-åring flyttade hon till London för att utforska den brittiska livescenen. Från bakom pianot blev hon en återkommande akt på de gamla musikbarerna Alley Cat och 12 Bar i Soho. Kort därpå blev hon scoutad till svenska Idol där hon gjorde debut som wildcard i kvalet och tog sig vidare till fredagsfinalerna. Efter det flyttade hon till Boston för att studera på Berklee College of Music. Matilda har sedan dess hunnit med att bo i Los Angeles, turnerat som sångerska med jazztrion Berangér Magni Trio, körat bakom artister som Zara Larsson och studerat på Musikmakarna i Örnsköldsvik. Nu är hon aktuell med sitt passionsprojekt Elma, vars texter simmar i ett sound av jazz, R&B och neo-soul.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 14 april 2021 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

127.5kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad