Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En galghumoristisk och bitterljuv kväll där Sarah Riedel, Jonas Östholm och Viktor Skokic tolkar Kristina Lugns poesi. Äntligen tar föreställningen steget in på Fasching. Denna kväll utlovas dessutom en hemlig gäst!


Med skärpa och värme tolkar Sarah Riedel, tillsammans med musikerna Jonas Östholm och Viktor Skokic, Kristina Lugns drastiska formuleringar och rakbladsvassa ironi. Död, ensamhet och längtan är några av de teman som möter publiken - allt i ett intimt musikaliskt format med närvaro, nerv och sväng.Sarah Riedel upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen (2009) möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Någonstans då föddes idén att någon gång göra en hel produktion med hennes poesi. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en hel föreställning”Kristina Lugn har ett fantasifullt intellekt som kastar sig mellan det översvallande och det olyckligt uppgivna, med en språkdräkt full av kärnfulla uttryck. Hennes ord får oss att le, men bakom alla axelryckningar och klacksparkar bultar ett längtande hjärta som inga sarkasmer någonsin kan överrösta”, säger Sarah Riedel om Kristina Lugn.


Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen ”Om jag inte” och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter.


Sarah Riedel - sång
Jonas Östholm - piano
Viktor Skokic - kontrabas
Hemlig gäst


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-05 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: