Menu

Sosena Gebre Eyesus

Stockholm

Fasching
måndag, 6 april 2020 kl:20:00

Etiopisk musik från en harpist och sångerska med ett hypnotiskt uttryck.Hennes fingrar rör sig stillsamt över harpans strängar. Hennes röst mässar och vaggar med en stilla ton som bärs av en tillbakahållen kraftig stadighet.


Sosena Gebre Eyesus spelar Begena – eller Kung Davids harpa som instrumentet också kallats. Det sägs att det är ett av världens allra äldsta instrument och att det använts för att lugna onda andar ända sedan forntiden. Det är kanske inte helt sant, men det ligger nog ändå rätt mycket i det.


För när man hör Sosena Gegre Eyesus transframkallande harpspel (och harpans djupa, surrande toner) i kombination med hennes vackert sövande och lugnande röst är det enkelt att förstå att även de mest oroliga och onda andar kan lugnas och bli fromma som lamm.


Sosena Gegre Eyesus sjunger ortodoxa etiopiska hymner och sättet hon framför dem på kommer att göra denna kväll på Fasching till en ytterst välbehövlig musikalisk healing- och mindfulnessession mitt i vår stressade samtid. Mycket välbehövligt!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 6 april 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

142.5kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad