kl: 20:00

Ulf Johansson Werre John Högman Quintet

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

År 1964 Började John Högman och Ulf Johansson Werre att spela tillsammans. Först i ett popband gitarr och trummor och några år senare jazzmusik på saxofon och klarinett (John) samt piano och trombon (Ulf). År 2016 alltså 52 år senare bildades ett band Ulf Johansson Werre John Högman Quintet där de tillsammans med sina söner Oscar Johansson Werre trummor och Hampus Adami trombon samt Magnus Marcks bas formerade en kvintett med svängig jazzmusik med egna kompositioner samt välvalda melodier ur ”The Great American Song Book” som främsta ingrediens. Sönerna gick då båda på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är i dag båda väletablerade jazzmusiker på den svenska jazzscenen.


Jan Allan är en av vårt lands främsta och mest uppskattade jazzmusiker alla kategorier. Att tala om en levande legend är ingen överdrift.  Jans lysriska varma trumpetsound har hörts på tusentals inspelningar och i dag är han 85 år ung med samma inlevelsefulla lekfulla attityd till musiken som har varit hans kännemärke sedan 50-talet.


Det kommer att bli en kväll med levande jazzmusik framförd av musiker som sätter harmoni, melodi, och rytmisk lekfullhet i främsta rummet


Ulf Johansson Werre - piano, trombon
John Högman - tenorsaxofon
Hampus Adami - trombon
Magnus Marcks - bas
Oscar Johansson Werre - trummor
Gäst Jan Allan - trumpet


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-06 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: