Menu

Alsarah & The Nubatones

Stockholm

Fasching
måndag, 26 oktober 2020 kl:20:00

Hon har länge beskrivits som den nya rösten för östafrikansk retropop och som sångerska har hon förtrollat publik runt om i världen. Alsarah föddes i Sudan, men bor sedan många år i New York. Det var där – över ändlösa middagsdiskussioner om det nubiska arvet – som projektet Alsarah & the Nubatones föddes.


När Assuandammen byggdes 1962–1965 tvingades nubierna flytta från Nilens stränder – som sedan urminnes tider varit deras hemvist. Alsarah & the Nubatones har gjort detta historiska sår till en viktig beståndsdel i sin musik. De besjunger känslan av att inte längre ha ett riktigt hem och ställer också frågan: hur låter ett hem? De har själv sagt att de vill göra musik om att återvända.


Deras vemodiga pop blandar influenser från östafrikansk och arabisk musik – och de har en stark förkärlek för penatonik. Men eftersom de bildades i stadsdelen Brooklyn i New York finns också det urbana inslaget i musiken. Live är de en storslagen upplevelse där det inte sällan blir vild dans i hela publiken – deras distinkta takter, enorma spelglädje och vackra musik brukar kort sagt ha den förmågan att ingen vill stå stilla.


I samarbete med Re:Orient


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 26 oktober 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

202.5kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad