Menu

Viktoria Tolstoy Band kl 21

Stockholm

Fasching
lördag, 26 september 2020 kl:21:00

Kristallklar, dynamisk, vibrerande, jordnära och inte alltid helt tam är Viktoria Tolstoy den kanske mest briljanta av alla skandinaviska vokalister. När hon sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – Viktoria skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen.


Viktoria Tolstoy firar under året att hennes nya CD ”Stations” utkommit (ATC/Naxos). Plattan handlar om att resa. Både i sinnet och fysiskt. Temat är ”on the road ”, med texter som kan förknippas med det liv vi lever som turnerande människor. Musik av bland andra Bonnie Raitt, Nancy Wilson, Billy Joel, och Shirley Horn. Samt även nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides.Musik som är som livet. Både det svarta och ljusa.


Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. Den unga Viktoria slog ned som en bomb i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva. Två år senare, med albumet För Älskad, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till White Russian, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Vid den tiden samarbetade Viktoria också med Nils Landgren och 2003 följde Viktoria Nils och Esbjörn som exklusiva artist för ACT Records. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de främsta rösterna i dagens jazz.


Viktoria Tolstoy sång
Krister Jonsson gitarr
Joel Lyssarides piano
Mattias Svensson bas
Rasmus Kihlberg trummor


-----Denna kväll utgörs av två separata konserter, kl 18 och kl 21 med 50 exklusiva biljetter till vardera konsert. Du som har biljett till den tidigare konserten ombeds lämna ditt bord senast 19.30 för att personalen ska kunna städa undan och desinficera lokalen enligt gällande regler inför nästkommande konsert. Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord snabel-a fasching punkt se


Konserten kl 21 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 26 september 2020 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

187.5kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad