Menu

Kathrine Windfeld Sextet - SJF 2020

Stockholm

Fasching
lördag, 17 oktober 2020 kl:20:00

En av de stora stjärnorna på den europeiska jazzscenen idag.


Kathrine Windfeld var inte ens 30 år när hon djärvt nog startade sitt eget storband och det har gått väldigt bra för henne, både i Skandinavien och Europa. Nyligen gästade hon Espoo Big Band på April Jazz i Finland och Frankfurt Big Band med sina egna noter i bagaget. Hon hade arrangerat om musiken för fullt storband, eftersom hennes eget band nämligen ”bara” har femton musiker.


Men vilka musiker sen! Det handlar om ett ungt, knivskarpt gäng av ensemblemusiker som när som helst kan förvandlas till stjärnsolister. Musiken de gör tillsammans är färgstark, intensiv och fysisk. Där ryms också sofistikerade harmonier, poetiska ballader och eldiga ostinaton i explosiva arrangemang!


Med storbandsdebuten Aircraft vann hon pris som bästa nykomling vid danska Music Awards år 2016 (men var också nominerad som bästa kompositör och årets albumartist).


Med skivan Latency (2017) fick hon lysande recensioner i en lång rad internationella tidningar som The Guardian, Le Monde och Downbeat – det gjorde hennes namn internationellt känt och hon räknas idag som ett av den europeiska jazzens intressantaste namn – alltid redo att överraska och utmana sin publik.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 17 oktober 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 1000

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad