Menu

Amanda Ginsburg - Stockholm Jazz Festival 2020

Stockholm

Fasching
fredag, 9 oktober 2020 kl:20:00

Den 11 september släpper den tidigare grammisvinnare Amanda Ginsburgs sitt andra album ""I det lilla händer det mesta"". Under våren släpptes singlarna ""Det funkar varje gång"" och ""Åh nej! (Visa mitt i natten)"". Amanda och hennes band har under året framträtt i både TV4 Nyhetsmorgon och SVT Allsång på Skansen. Nu är de mer än redo att ge sig ut på releaseturné.


Såhär säger Amanda själv om albumet:
- Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.


Sedan Amanda Ginsburgs debutalbum ""Jag har funderat på en sak"" släpptes 2018 har Amanda mottagit Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.
I februari 2019 mottog hon en Grammis för Årets Jazzalbum.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 9 oktober 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275kr - 1100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad