Menu

Kustbandet

Stockholm

Fasching
tisdag, 27 oktober 2020 kl:20:00

”I wanna hear Kooostbandet! That’s the kind of music I grew up with”, berättade Dizzy Gillespie för en svensk jazzjournalist inför en av sina Sverigeturnéer på 1970-talet.


Dizzys förebilder har också varit Kustbandets, det vill säga de dans- och underhållningsorkestrar som i det tidiga 1900-talet formade jazzen i syndens New Orleans, förbudstidens Chicago och i swingerans Harlem och senare världen …


Med kärleksfull noggrannhet har Kustbandet låtit sig inspireras av mästare som Louis Armstrong, Duke Ellington eller Count Basie.Ibland utgår Kustbandet från originalarrangemang funna i amerikanska arkiv, andra gånger har man gjort transkriberingar och omarbetningar från tidiga inspelningar - ibland har bandets skickliga arrangörer skrivit helt egna arr i stilen. Och stilen har man hållit i drygt ett halvsekel, just stilkänslan är avgörande, och för att kunna spela måste man behärska det speciella idiomet, där blues-, swing- och den speciella rytm-feelingen är avgörande. Var lugn, det gör alla i Kustbandet!


Kustbandets versioner av de tidiga mästarnas idag klassiska jazzmusik har kunnat avnjutas i över 20 länder. Bandet har spelat för kung och fosterland på allt från gårds- till Nobelfester, oräkneliga festivaler, konserter, kryssningar, jazzklubbar, folkfester, radio- och TV-shower … överallt där musikälskare vill ha ”a good time”.


Kvällens konsert uppvisar Kustbandets spännvidd - med gott humör, takt och ton ”From Ragtime to Swing”


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 27 oktober 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr - 1000

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad