Stockholm Swing All Stars kl 18

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tidlös jazzmusik i personliga tolkningar


Stockholm Swing All Stars har med sina suveräna musiker och egna arrangemang utvecklat ett personligt sound som står stadigt i jazztraditionen. Med sväng, pondus och spelglädje går musiken rakt in i hjärtat hos lyssnaren. Fantastisk och tidlös musik av jazzgiganter som Duke Ellington, Count Basie och Dizzy Gillespie stöps om i kreativa och personliga bearbetningar av bandets medlemmar – som också har inspirerats att komponera i mästarnas anda. En del arrangemang är vackra, andra intrikata, somliga bluesiga och medryckande – men alla är fulla av själ, lekfullhet och sväng.


På topp ligger stjärnskottet Karl Olandersson säkra trumpet och i grunden den erfarne Göran Linds solida bas. Däremellan finner vi Sveriges förnämsta swingtrummis Mattias Puttonen och den ständigt innovative och närvarande Daniel Tilling på piano. Fredrik Lindborgs magnifika tenor får ej missas, inte heller Klas Lindquists eleganta altsaxofon och klarinett. Trombonisten Dicken Hedrenius aldrig sinande idéer är en fröjd att lyssna till.Bandet består av:
Karl Olandersson – trumpet, sång
Klas Lindquist – altsaxofon, klarinett
?Fredrik Lindborg – tenorsaxofon, klarinett, basklarinett
Dicken Hedrenius – trombon
?Daniel Tilling – piano
?Göran Lind – kontrabas
Mattias Puttonen – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-04-08 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: