Menu

Ida Bang & The Blue Tears

Stockholm

Fasching
fredag, 4 mars 2022 kl:19:00

”4/5: Varmt och trevligt på ytan, men under händer det grejer. [...] Mer americana än regelrätt blues, mer lätthet än tunggung" - DN


Det svenska blueshoppet Ida Bang – som Dagens Nyheter kallade henne – och hennes band The Blue Tears är ett av Sveriges främsta band på bluesscenen och gör musik som kanske enklast beskrivs som soulrock. Albumet “Good To Me” fick en fantastisk recension i DN och ledde till en utökad turné då de fick följa med som förband till ett av deras favoritband Lake Street Dive i Europa. Senaste singeln "Keep on keepin' on", producerad av Ida Bang och Elias Ortiz, är en riktig glädjedänga som visar vilken riktning bandet nu har tagit.Kärleken för bluesen var det som förde dem samman och anledningen till att de bildade bandet 2013, vilket strax skulle bli Ida Bang & The Blue Tears. Sedan starten för åtta år sedan har de turnerat flitigt över hela Europa och övertygat både publik och kritiker om att de är ett fantastiskt liveband. I låtskrivandet tar de inspiration av blues, americana och soul från USA och omvandlar den till hur det låter att växa upp i Stockholm med långa mörka vintrar och framstående musikutbildningar, och landar i ett modernt retro-sound. Det egna materialet blandas med noga utvalda guldkorn som gått igenom ett Bang-filter.


Ida Bang & The Blue Tears består av Ida Bang (sång), John Bernström (gitarr), Leo Henriksson (gitarr), Patrik Engström (bas) och Leo Sund (trummor).


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 4 mars 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad