Menu

Oddisee

Stockholm

Fasching
lördag, 31 december 2022 kl:19:00

Med stark rap, politiskt medvetna texter och ett liveband som lånar friskt från funken har Oddisee gått från klarhet till klarhet.
Med tre studioalbum, ett antal EP:s, mixtapes och instrumentalalbum har Oddisee visat att han är en av hiphopens mest intressanta namn just nu. Senaste skivan Odd cure möttes av jublande kritik. Ansedda musiksajten Pitchfork berömde honom bland annat för hans fokus och för att han adresserar politiska frågor i en orolig tid – ackompanjerad av ett starkt funk/hiphop-liveband (”A focused beam of live-band and hip-hop soul that rattles loudly in our present political moment”).
Oddisee föddes som Amir Mohamed el Khalifa och växte upp i delstaten Maryland i USA. Efter high school flyttade han till Washington och där har han varit med och utformat den senaste hiphopen i konstellationer som Diamond District och Low Budget Crew. Men det är som soloartist han är starkast. Då handlar det om hiphop med funkinslag som tar upp orättvisor och vardagens vedermödor – ackompanjerat av ett liveband.12

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 31 december 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad