Menu

MAGNUS LINDGREN JAZZ BY FOUR

Stockholm

Fasching
torsdag, 15 december 2022 kl:20:00

Med roten i moderna jazzens post-bebop finns influenser från alla världens hörn, vilket avspeglas i Lindgrens kompositioner genom olika decennium som gruppen till största del framför vid sidan av versioner på moderna jazzens arv av låtskatter.
En önskan om att groove blandas med såväl extrovert energi som minimalistiskt ödmjukt utmanande samspel och lekfullhet är gruppens motto!
Magnus Lindgren: (sax, flöjt klarinett loopstation)
Manus Lindgren är flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor. Hans förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser.
Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Malena Ernman, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks.
Daniel Karlsson: (piano)
Daniel Karlsson är känd som motorn i Daniel Karlsson trio, som etablerat sig som ett av de mest intressanta jazzbanden i Sverige.
Denna tio som har hållit en flitig utgivningstakt, där de redan givit ut redan 7 stycken album har givit ut sedan 2013.
Daniel är även medlem i kritikerrosade Manifest och Grammisbelönade bandet Oddjob.
Bland andra musikaliska samarbeten märks: Jeanette Lindström, Andreas Hourdakis och Rigmor Gustafsson.
Josef Karnebäck (bas)
Josef Karnebäck länge jobbat i en genrebred miljö bestående av jazz, klassisk musik, pop och folkmusik. Han har varit internationellt verksam i ett decennium och arbetat med bland andra Ivan Lins, Jim McNeely, Harry Allen, Guillermo Klein, Alexander Stewart, Frankfurt Radio Bigband och Frankfurt Radio Symphony Orchestra.
2015 släppte han debutalbumet Momentum och samma vår blev han även utsedd till årets Jan Wallander-pristagare och får därmed möjlighet att disponera en kontrabas som är tillverkad i England c:a 1830. Han spelar sedan 2018 med Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.
Robert Ikiz (trummor)
Ikiz är känd för att vara en extremt mångsidig trummis /slagverkare som har spelat och spelat in alla slags musik från rak jazz till funk och pop. Ikiz musikaliska mångsidighet hörs i flera olika band där han är en stadig medlem i Nils Landgren Funk Unit, Petter Bergander Trio, i duo med Conny Bloom och med Dan Reed band. 2017 fick Ikiz priset ”Jazzkatten” av Sveriges radio som Årets musiker, priset hade aldrig tidigare delats ut till en trummis.
Magnus Lindgren: Sax, klarinett, flöjt, loopstation
Daniel Karlsson: piano, klaviatur
Josef Karnebäck: bas
Robert Ikiz: trummor

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 15 december 2022 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad