Menu

Darya & Månskensorkestern

Stockholm

Fasching
fredag, 6 januari 2023 kl:20:00

Obesvarad kärlek, tårdrypande texter och smäktande melodier i ett alldeles eget melankoliskt musikaliskt universum har gjort Darya & Månskensorkestern till den finska tangons främsta ambassadörer i Sverige. Men bandet har också utvecklat genren med en Sverigefinsk dimension, med längtan tillbaka till ett sagoland som kanske inte finns, och löftet att återvända som aldrig infriades. Den traditionella finska tangon har fått en ny skepnad när nya musikaliska influenser såsom beguine, psykedelia och ståltrådsrock har fått mer utrymme.
Med tre album, teater och filmmusik i ryggen och otaliga samarbeten bakom sig med bl.a Iiris Viljanen, Arja Saijonmaa, Stefan Sundström, Frida Hyvönen, Markus Krunegård, har Darya & Månskensorkestern byggt upp en alldeles egen mytologi och ett unikt tangosound med ena foten i det gamla och den andra i framtiden. Med texter om saknad, döden, olycklig kärlek och brustna drömmar seglar orkestern vidare trots trasiga segel över gråa melankoliska hav såsom de har gjort i snart 20 år.
Nu kommer de till sin traditionsenliga spelning på Fasching, gör dig redo att gråta ut mot en främlings bröst till världens sorgligaste musik!

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 6 januari 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad