Menu

Masta Ace & Marco Polo SUPPORT: The Gemini Twins

Stockholm

Fasching
lördag, 25 februari 2023 kl:20:00

En sann hiphopmästare som förnyat sig, samtidigt som han bygger på sin långa erfarenhet.
Brooklynrapparen Masta Ace har varit aktiv sedan slutet av 1980-talet.
Genombrottet kom närmare bestämt 1988 då han medverkade på ett par spår på Marley Marls album In Control, Vol. 1. Det mest kända är nog mäktiga ”The Symphony” där han rappar sida vid sida med Marley Marl, Craig G, Kool G Rap och Big Daddy Kane. Vi snackar hiphophistoria förstås – och när Grandmaster Flash var i Stockholm för att ta emot Polarpriset 2019 följde Masta Ace och hans vapendragare Marco Polo med över Atlanten och bjöd Stockholmspubliken på ett set som till och med överglänste pristagaren ”Flash”.
Det var också Masta Ace och Marco Polo som samarbetade på urstarka albumet A Breukelen Story (2018) – som fick 8,5 av 10 av RapReviews – och en recension som konstaterade att Masta Ace spöar de flesta av dagens yngre rappare. Skivan var förstås en hyllning till Brooklyn och blandade täta storstads-beats med säker rap och starka berättelser om livet i New York.
Själv har Masta Ace sagt att han kanske blivit lite mer introvert med åren – men det märks bara i hans reflekterande texter – som rappare är han mer relevant än någonsin. Så förvänta dig tajta rytmer och en rappare ”on top of his game” när Masta Ace nu besöker Fasching.
SUPPORT: The Gemini Twins
(Prop Dylan & Mr Noun)
Borlänge-rapparen Prop Dylan och Sundsvalls Mr Noun (Supersci) har under de senaste två åren gjort gemensam sak och bildat duon The Gemini Twins. Konstellationen har tidigare samarbeten under bältet, skriver båda på engelska och är två av relativt få svenska rappare som nått framgång utomlands.
Under pandemins live-öken blev Props studio i Borlänge en kreativ oas där duon påbörjade ett par nya låtar tillsammans. Samarbetet tog snabbt fart och en gemensam EP planerades. Men bara efter ett par sessions till i Homeworks Studios var siktet istället inställt på ett gemensamt fullängdsalbum. Gruppen The Gemini Twins var ett faktum och har idag gett oss de första singlarna "New Found Love” med Rapper kC och ”Golden Era Shine” som gästas av Virginias storhet Awon.

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 25 februari 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

187.5kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad