Menu

Daniel Garcia Trio

Stockholm

Fasching
torsdag, 23 mars 2023 kl:20:00

Den spanska pianisten Daniel García är starkt influerad av sitt hemlands traditionella musik och kombinerar den med samtida jazz, klassisk västerländsk musik, elektronisk musik och rock. Det är en uttrycksfull, rytmiskt intensiv musik i kombination med en melodisk lyrism på ett sätt som vi från svensk horisont kan känna igen från Joel Lyssarides trio. 
Daniel García föddes in i en musikerfamilj i Salamanca och lyssnade som barn på allt från Stravinskij till Led Zeppelin, Miles Davis till Bach och från Paco de Lucía till Fatboy Slim. Han fick en klassisk pianoutbildning vid konservatoriet i Castilla y León innan han tog språnget över Atlanten till Berklee College of Music i Boston. På Berklee undervisades Garica av Danilo Pérez som blev hans mentor och fick ett avgörande inflytande på den unge Garcias musikaliska utveckling.
Daniel Garcías musik skimrar av den klassiska musikens kadenser, harmonier och klangfärger, beger sig ut i en flamencovändning som löses upp i jazzharmonier och vidare i en märgfull improvisation.
Till Fasching kommer Daniel García med sin trio bestående av kontrabasisten Reinier Elizarde och trumslagaren Michael Olivera.
Michael Olivera - trummor
Daniel García - piano, Fender Rhodes, synthara
Reinier Elizarde "El Negrón" - kontrabas

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 23 mars 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad