Menu

Robin McKelle

Stockholm

Fasching
tisdag, 21 mars 2023 kl:20:00

New York-dottern Robin McKelle är en av sångerskor som med lätthet rör sig över gränsen mellan klassisk rhythm and blues och traditionell jazz. Ofta jämförd med Ella Fitzgerald eller Sarah Vaughn influerades Robin tidigt av sångerskor som Aretha Franklin, Gladys Knight, Donny Hathaway och Nina Simone.
McKelle började redan som femåring sjunga i den kyrka där hennes mamma var körledare. Hon pluggade klassiskt piano och jazzpiano, valthorn, musikteater och opera. McKelle läste vid Berklee College of Music i Boston, dit hon återvände som lärare i sång i början av 2000-talet.
Robin McKelle har uppträtt med jazzlegender som Herbie Hancock, Wayne Shorter, Bobby McFerrin och Gregory Porter.
På sitt senaste album "Impressions of Ella" återvänder McKelle till den amerikanska sångboken och hyllar Ella Fitzgeralds musikaliska gärning tillsammans med Kenny Barron på piano, Peter Washington på bas och Kenny Washington på trummor samt med Kurt Elling som gäst. Stilistiskt påminner plattan om McKelles debutalbum ”Introducing”, präglat av en klassisk "old school"-känsla men med ett modernt jazzsound.
Till Fasching kommer Robin McKelle med några av de bästa jazzmusikerna på New York-scenen idag: Jonathan Thomas på piano, Eric Wheeler på bas och Jonathan Barber på trummor.
Robin McKelle, sång.
Jonathan Thomas, piano
Eric Wheeler, bas
Jonathan Barber, trummor

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 21 mars 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad