Menu

Mathias Eick Quintet

Stockholm

Fasching
onsdag, 15 mars 2023 kl:20:00

Norska trumpetaren, kompositören och bandledaren Mathias Eick har sedan början av seklet hört talat om sig som en av världens främsta jazztalanger. Med fem album utgivna på Manfred Eichers ECM har Eick gått från talang till stjärna. Norrmannen -vårdar ECM-jazzen och den nordiska folkmusikton med inslag av klassisk västerländsk musik som vi känner den från landsmannen och saxofonisten Jan Garbarek. 
2007 tilldelades Eick International Jazz Festivals Organizations pris som årets International Jazz Talent. Under många år verkade han som multi-instrumentalist i norska supergruppen Jaga Jazzist. Eick har också spelat med bland andra Manu Katché och Trondheim Jazz Orchestra tillsammans med Chick Corea och Pat Metheny.
Mathias Eick föddes in i en musikalisk familj i byn Hem söder om Oslo, med syskon som alla spelade instrument. Två av dem: Trude Eick och Johannes Eick verkar också idag som jazzmusiker. Eicks huvudinstrument är trumpet, men han spelar även ståbas, vibrafon, piano och gitarr och har medverkat på ett hundratal inspelningar på de olika instrumenten.
Till Fasching tar Mathias Eick med sig trumslagaren Torstein Lofthus, basisten Audun Erlien, pianisten Andreas Ulvo och violinisten Håkon Aase.
Andreas Ulvo - piano
Audun Erlien - bas
Håkon Aase - violin
Mathias Eick - trumpet
Torstein Lofthus - trummor

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 15 mars 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad