Menu

Fanny Gunnarsson Quartet

Stockholm

Fasching
torsdag, 18 maj 2023 kl:20:00

Harmoniskt och dissonant. Melodiskt och dynamiskt. Explosivt och lekfullt. Fanny Gunnarsson Quartet låter komponenterna speglas i varandra och skapar musik som berör samtidigt som det är svårt att sitta still. Ibland har låtarna text, ibland talar musiken för sig själv. Sopransaxofon och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken. 
“ Det här är ny, innovativ och kreativ jazz av hög klass som på ett eget sätt vandrar vidare i en rik tradition .” 
Sune Johannesson - Kristianstadsbladet
All musik och text är skriven av pianisten och sångerskan Fanny Gunnarsson. Kommande släpp är fjärde albumet “Night of Stars” som har release 14 april 2023. EP:n “Share Your Past” (2019) är Fanny Gunnarsson Quartets tredje och senaste skriva och innehåller fyra låtar av modern, nyskapande jazz med popelement. Deras andra släpp “Mirrors” (2017) blev utnämnd till Årets Vokaljazz album av tidningen LIRA. Debutalbumet “Same Eyes as You” släpptes 2014 med Jan Lundgren som producent.
Med de nya låtarna har bandet förstärkt och förtydligat sitt uttryck från tidigare skivor. Musiken rör sig mellan jazz, pop, atmosfäriska partier och drömska ljudlandskap. Det finns plats för många improvisatoriska inslag även om kompositionen alltid är i fokus. Starka melodier och utmejslad harmonik har blivit gruppens signum och Fanny Gunnarssons roll som både pianist och sångerska gör att musiken kan ta olika riktningar beroende på vad som ska förmedlas. Texterna är ofta personliga och relaterbara i sin sårbarhet och bidrar till en djupare förståelse kring låtarnas budskap.
“Musiken är i grunden lyrisk, vacker och en aning melankolisk, Fanny Gunnarssons honungslena röst och smidiga pianospel bildar en perfekt symbios med Karolina Almgrens sopransax, som gärna spelar unisont med sångmelodin eller lägger stämmor till den.”
Alexander Agrell – Sydsvenskan
Fanny Gunnarsson - piano, sång, komposition
Karolina Almgren – sopransaxofon
Kristian Rimshult – kontrabas
Hannes Olbers – trummor

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 18 maj 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad