Menu

Tessan Milveden

Stockholm

Fasching
onsdag, 30 augusti 2023 kl:20:00

Release Tessan Milveden Openness
Den Stockholmsbaserade sångerskan Tessan Milveden har en gedigen bakgrund i jazz - och bluesmusik  och har sedan 1980-talet samspelat med en mängd fina musiker på jazzscener runtom i landet. Hon är uppskattad för sin varma fylliga stämma, sin personliga interpretationskonst och sin starka kommunikation med publiken. 2022 skivdebuterade Tessan Milveden äntligen med en skiva i eget namn, Openness, som består av ett urval av inspelningar från tidigare år. Skivan har fått ett mycket fint mottagande.
Recensenten Mats Hallberg i JAZZ/OJ  framhåller sångerskans kvaliteter såsom " suverän intonation, livserfarenhet i  fraseringen och interaktionen med musikerna".
Kvällens konsert är således en skivrelease, där en rad välrenommerade musiker framträder tillsammans med sångerskan i de olika konstellationerna som hörs på skivan. Räkna med känslosamma interpretationer såväl som en hel massa  spelglädje och sväng, med stort utrymme för solister som Krister Andersson (sax och klarinett), pianisterna Göran Strandberg och Ann Blom. Kvällens repertoar hämtas till stor del från skivan och består av  klassisk jazzmusik, men även av Jimi Hendrix och med bluesiga inslag. Pianisten Arne Tengstrand kommer också  höras med Tessan Milveden i titelspåret, hennes egen komposition. I kompet hörs basisterna/Filip Augustson och Magnus Marcks/ samt trumslagarna Jesper Kviberg och Henrik Wartel/ sångerskorna Berit Andersson och Viveka  Hellström bidrar med stämsång och vokala inslag.
Kvällen tillägnas basisten Ivar Lindell (som var en av dem som startade Fasching en gång, spelade med Christer  Boustedt Quintet = CBQ, sedermera Contemporary Bebop Quartet och i olika grupper med Tessan i 35 års tid) och den kände jazzpianisten Göran Lindberg, (en gång bl. a. Monica Zetterlunds pianist) ... båda musikerna som förekommer på skivan men som ej finns med oss längre.
Tessan Milveden sång
Krister Andersson tenorsaxofon och klarinett
Göran Strandberg , Ann Blom , Arne Tengstrand piano
Filip Augustson , Magnus Marcks kontrabas
Jesper Kviberg ,  Henrik Wartel trummor
Berit Andersson, Viveka Hellström sång

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 30 augusti 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad