Menu

The Necks

Stockholm

Fasching
söndag, 12 november 2023 kl:20:00

En konsert med australiensiska avantgarde jazz-trion The Necks är en experimentell och minimalistisk upptäcksresa i ett unikt och lyhört samspel mellan pianisten Chris Abrahams, trumslagaren Tony Buck och bassisten Lloyd Swanton. 
 
Bandet bildades i Sydney 1987 och 35 år senare listas trion av musikmagasinet Rolling Stone som en av Australiens genom alla tider största. Senaste plattan Travels kom i år till kritikernas oreserverade glädje och bandets musikaliska etos känns igen. Ett ambient meditativt stråk av Steve Reich-meditativ minimalism löper genom  trions kollektivt improviserade musik, inte sällan som på Travels centrerat kring en basostinato ur vilket styckena utvecklar sig. Improvisation som komponerande. 
 
Den bedrägliga enkelheten i trions musik avslöjar nya lager vid varje lyssning. Varken allomfattande avantgardistisk, minimalistiskt, ambient eller jazz, The Necks musik är en egen unik kontinent. Den minnesgode minns trions gig på Fasching 2016, en konsert som resulterade i albumet The Necks - Jazzklubb Fasching November 2016. Nu är de äntligen tillbaka!
 
Chris Abrahams - piano och orgel.
Tony Buck - trummor
Lloyd Swanton - bas
-------
Välkommen till Fasching!
 
DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00
 
Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.
Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se
 
 
Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.
 
Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.
 
 

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 12 november 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

188kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad