Menu

Filip Jers Quartet

Stockholm

Fasching
tisdag, 7 oktober 2014 kl:20:00

Filip Jers Quartet


Ett möte i gränslandet mellan jazz och folkmusik


Filip Jers Quartet har förfinat idén om ett möte mellan jazz och traditionella folkmelodier till anno 2014 där munspelet spelar huvudrollen. Det musikaliska mötet mellan två genrer har gjort att kvartetten blivit flitigt uppmärksammade på jazzfestivaler och jazzklubbar såväl nationellt som internationellt. Tog kvartetten i den kritikerrosade debut-cd:n Filip Jers Quartet upp stafettpinnen efter Toots Thielemans tar de nu upp stafettpinnen efter Jan Johansson. På scen visar de en lekfullhet och virtuositet som sällan lämnar någon oberörd.


Filip Jers â?? munspel
Henrik Hallberg â?? gitarr
Johan Lindbom â?? kontrabas
Niclas Lindström â?? trummor


Våren 2014 visade SVT en dokumentärfilm om Filip Jers där kvartetten hade en framträdande roll. Deras musik har också spelats flitigt i radions Spanarna och i P2 Världen.


Filip Jers (f. 1986) har etablerat sig som en av världens mest betydande artister på sitt instrument och tog som förste munspelare 2011 en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jers har turnerat i Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. Hans virtuosa munspelsstil är både melodisk och kraftfull och hans unika sound har gjort succé på jazzklubbar och vid festivaler. Han blev redan 2005 dubbel världsmästare i munspel och har tilldelats åtskilliga andra priser sedan dess, bl.a Alice Babs Jazzstipendium 2012.


Henrik Hallberg (f. 1981) lyrisk gitarrist som har ett stort melodisinne. Hallberg har ett unikt sound och har framträtt med många framstående musiker, bland annat saxofonisten Dave Liebman. Hallberg är även medlem i Elin Larsson Group.


Johan Lindbom (f. 1987) basfantom med en individuell stil. Lindbom är en eftertraktad basist i jazz och popgenrer och spelar med Anders Widmark Trio. På senare tid har Lindbom brutit ny mark för kontrabasen som melodiinstrument i svensk folkmusik.


Niclas Lindström (f. 1984) sparsmakad trumslagare med stor dynamik. Med en förkärlek för äldre jazz är Lindström verksam i ett flertal jazzgrupper. Lindström turnerar även världen runt som trumslagare i popduon First Aid Kit.


"och så har vi då den virtuose munspelaren Filip Jers, en makalös man som vid flera tillfällen väckte upp ståpälsen över hela kroppen med sitt känslofulla spel. Gungande i knän och med småsteppande steg på stället värkte stor musik fram ur ett väldigt litet instrument." Karlskoga-Kuriren 2011


Spotify: Filip Jers Quartet â?? Filip Jers Quartet EP


Foto: Viktor Jers


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 7 oktober 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

60kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad