Menu

Cecilia Persson Kvintett

Stockholm

Fasching
torsdag, 30 april 2015 kl:20:00

En fantastisk kompositör, en innovativ pianist och en uttrycksfull improvisationsmusiker som kräver sitt utrymme. Cecilia Persson kommer till Fasching med sin kvintett, och med solodebuten OPEN REIN färsk i bagaget!


Cecilia har en vana av att använda titlar som anspelar på hennes andra stora passion i livet, nämligen ridsport (den första är musik, såklart). Open Rein är en term som handlar om att använda tömmarna på ett mjukt sätt som vägleder hästen att hitta balans. Kanske är detta talande för Cecilias musik: frihet och struktur i en vacker balans. Repetitiva figurer, flyktiga motiv och mjuka melodier. Improvisation och komposition.


Cecilia Persson är en improvisatör med ett igenkännbart uttryck och en färgstark kompositör som har tilldelats SR:s pris Jazzkatten som årets kompositör och som under 2014 var Composer in Residence hos Norrbotten Big Band. Cecilia Persson är också känd från gruppen Paavo, och som pianist i många andra grupper, till exempel i Lina Nybergs.


Per Texas Johansson â?? klarinett, basklarinett & tenorsax, Mattias Ståhl â?? vibrafon, Cecilia Persson â?? piano, Nils Ölmedal â?? bas, Peter Nilsson â?? trummor


Fotograf: Jon Edergren


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 30 april 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

85kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad