Menu

City Nights

Stockholm

Fasching
tisdag, 31 mars 2015 kl:20:00

2012. Fyra väletablerade jazz- och rock-musiker på den svenska musikscenen blir rörande överens om att de ville gräva ned sig i den rika jazzrockmyllan som uppstod på 70-talet och göra något nytt, eget, där egna influenser av svensk och internationell jazz, improvisationsmusik, rock och pop kunde ta plats. Resultatet blev City Nights!


I september 2013 släpptes den självbetitlade debuten som mottogs med grymma recensioner och ledde till spelningar på klubbar runt om i Sverige, festivaler som Sandviken Big Bang och även flertalet spelningar i Tyskland som Berlin, Dresden, och Hamburg.


City Nights är:


Nils Janson â?? trumpet, keyboards
Nils är medlem i flera grupper som Stockholm Jazz Orchestra, Peter Danemoâ??s LED, Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra samt tidigare medlem i Fredrik Norén Band under flera år. Har spelat in två uppmärksammade skivor i eget namn. En av Stockholms mest efterfrågade trumpetare och solister som rör sig obehindrat mellan genrer och bl.a. även hörts med Tomas Rusiak, Mando Diao och Hoffmaestro.


Chris Montgomery â?? trummor
Chris Montgomery har spelat med artister och musiker som Palle Danielsson, Bobo Stenson, Monica Dominique, Barbara Hendricks och Rigmor Gustafsson mfl. Har i eget namn släppt skivan "If not for you" med gruppen Our Park (Fabian Kallerdahl och Victor Furbacken).


Andreas Hourdakis â?? gitarr
Har spelat med en mängd svenska artister inom jazz och popgenren. Med artister som Jeanette Lindström, Joakim Milder, Sebastian Studnitzky, Nina Persson och Veronica Maggio har han turnerat i Sverige samt internationellt. Han är också medlem i Magnus Öströms band och har spelat in två skivor med gruppen. Andreas debut släpps i mars 2015.


Martin Höper â?? bas
Spelar med musiker och artister som Rigmor Gustafsson, Koop, Taken By Trees, Fredrik Norén Band, Karl-Martin Almqvist, Nina Persson och många fler. Släppte sin debutsoloskiva The Bride 2012.


Lyssna:
soundcloud.com/citynights/sets/city-nights-demo


Facebook:
www.facebook.com/citynightssweden


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 31 mars 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

75kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad