Miriam Aïda

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik färgad av sol från Rio de Janeiro med rötter i afrobrasilianska rytmer och influenser från reggae, jazz och pop. Och så en dos svensk melankoli. Allt detta i händerna på en grupp som kan konsten att bygga världar med sin musik och sin publik!


Miriam Aïdas förra skiva "É de Lei!" fick pris i kategorin â?Årets Rytmâ? på Manifestgalan 2015 och nu släpper hon ett nytt album tillsammans med Mats Andersson, Ola Bothzén och Finn Björnulfson den 4 november. Med en stor passion för brasiliansk musik och med stark utforskarglädje är det fokus på egna låtar när det släpper sitt nya album "Quatro Janelasâ?.


Miriam Aïda debuterade på skiva 2002 med Jan Lundgren Trio presents Miriam Aïda & Fredrik Kronkvist och har turnerat i Sverige och internationellt både som soloartist och med olika band och konstellationer som bl a Nils Landgren, Jan Lundgren, Norrbotten Big Band. Hon har släppt åtta album i eget namn.


â?Miriam Aïda har den speciella lättheten, ljuset och elegansen när det pulserar på, liksom innerlighet och närhet i balladerna.â? Sydvenskan


â?Miriam Aïda hanterar sången, språket och Vinicius de Moraes texter på ett enastående säkert sättâ? Göteborgsposten


Miriam Aïda â?? sång
Mats Andersson â?? 7-strängad akustisk gitarr
Ola Bothzén â?? slagverk
Finn Björnulfson â?? slagverk


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-11 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Miriam Aïda

Miriam Aïda, Sway på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sway

Miriam Aïda, Sunny på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sunny

Miriam Aïda, Angelina / Zooma Zooma på Spotify

Burlesque Lounge 2

Angelina / Zooma Zooma

Miriam Sarghini Aïda Kronkvist, född 24 september 1974 i Lund, är en svensk bossa nova- och jazzsångare, skivbolagsdirektör och programledare i radio.


Miriam Aïda debuterade på skiva 2002 med Jan Lundgren Trio Presents Miriam Aida & Fredrik Kronkvist och har turnerat i Sverige och internationellt med olika band och konstellationer som Norrbotten Big Band, Jan Lundgren Trio och Joe Spinaci & the Broololino Orchestra. Hon är även sångare i den svenska bossa-gruppen A Bossa Eletrica och musikprojektet Meu Brasil. Hon är gift med saxofonisten Fredrik Kronkvist och har tillsammans med honom drivit jazzklubben Monk i Malmö och skivbolaget Connective Records. Aïda har framträtt i TV och radio som till exempel i Allsång på Skansen och har sedan våren 2011 varit jazzpresentatör på Sveriges Radio P2 och med egna programmet Miriams jazz 2011. Samma år gav hon ut en skiva baserad på den svenska vistraditionen, Visans väsen.