Tall Tales

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tall Tales är bandet som började som ett examensprojekt av Arvid Ingberg och Oskar Alex, två vänner som träffades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Genom att skriva och arrangera all musik tillsammans ville de utmana varandra och skapa något som de inte hade kunnat göra på varsitt håll. Resultatet blev sjumannabandet Tall Tales, och tillräckligt mycket originalmusik för att fylla en hel skiva.


Musiken är en kombination av de två bandledarnas summerade influenser, vilket inkluderar allt från The Beatles till Fleetfoxes, The Roy Hargrove Factor, och Esbjörn Svensson Trio. De tvekar inte inför att kombinera genrer, och resultatet är en uppfriskande blandning av melodisk, svängig och kontemporär musik, med mycket rum för improvisation, såväl som noggrant arrangerade och orkestrerade passager.


Oskar Alex - bas, Arvid Ingberg - trombon, Samuel Muntlin - träblås, Rasmus Lindelöw - klaviatur, Emmanuel Hailemariam - gitarr, Oscar Broberg - gitarr, Sebastian Ågren - trummor. Gästsångerska: Johanna Edberg


Länkar: www.youtube.com/watch?v=32PDY6MC-8E


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-09-24 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tall Tales

Tall Tales, Echo på Spotify

It's Just a Game - EP

Echo

Tall Tales, Dear Friend på Spotify

It's Just a Game - EP

Dear Friend

Tall Tales, On Your Own på Spotify

It's Just a Game - EP

On Your Own