Menu

Tall Tales

Stockholm

Fasching
torsdag, 24 september 2015 kl:20:00

Tall Tales är bandet som började som ett examensprojekt av Arvid Ingberg och Oskar Alex, två vänner som träffades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Genom att skriva och arrangera all musik tillsammans ville de utmana varandra och skapa något som de inte hade kunnat göra på varsitt håll. Resultatet blev sjumannabandet Tall Tales, och tillräckligt mycket originalmusik för att fylla en hel skiva.


Musiken är en kombination av de två bandledarnas summerade influenser, vilket inkluderar allt från The Beatles till Fleetfoxes, The Roy Hargrove Factor, och Esbjörn Svensson Trio. De tvekar inte inför att kombinera genrer, och resultatet är en uppfriskande blandning av melodisk, svängig och kontemporär musik, med mycket rum för improvisation, såväl som noggrant arrangerade och orkestrerade passager.


Oskar Alex - bas, Arvid Ingberg - trombon, Samuel Muntlin - träblås, Rasmus Lindelöw - klaviatur, Emmanuel Hailemariam - gitarr, Oscar Broberg - gitarr, Sebastian Ågren - trummor. Gästsångerska: Johanna Edberg


Länkar: www.youtube.com/watch?v=32PDY6MC-8E


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 24 september 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad