Menu

Andreya Triana

Stockholm

Fasching
lördag, 10 oktober 2015 kl:21:00

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL 2015


Denna självlärda, experimenterande singer-songwriter är soul, jazz, pop och improvisation. Hon är ett av de mest omtalade namnen på den brittiska musikscenen just nu. Andreya Triana har samarbetat med Bonobo, varit förband till Erykah Badu och jämförts med artister som Adele, Cassandra Wilson och Lauryn Hill. Till Stockholm Jazz Festival kommer denna ascoola artist med fullt band och nya skivan â??Giantsâ? färsk i bagaget!
Andreya Triana är uppvuxen i sydöstra London och började redan i sjuårsåldern att sjunga, inspirerad av den internationella stadens ljud och ljus. Hon låste in sig på sitt rum i timtal. Där skrev hon poesi, gjorde hemmagjorda mixtapes och spelade in stämsång genom att använda två gamla slitna kassettdäck.
Tidigt förälskade hon sig i improvisation vilket också är högst tydligt i hennes â??Freeflo Sessionsâ?, en enkvinnsshow där hon samplade sig själv och loopade beats. I början av 2000-talet turnerade hon världen över med dessa magiska sessions och fascinerade publik med sitt soulfyllda sound. Hon uppmärksammades av Flying Lotus, vilket 2006 resulterade i samarbetet â??Tea Leaf Dancersâ? (som bl a hyllades av soulikonen Gilles Peterson). 2009 tecknade Adreya ett kontrakt med skivbolaget Ninja Tune och den kritikerrosade debuten â??Lost Where I Belongâ? släpptes året därpå. Sedan dess har Andreya hunnit med ytterligare en rad inspelningar och intensivt turnerande på båda sidor om Atlanten.
â??sounds like a winnerâ? Evening Standard


Andreya Triana â?? sång, Ruth Goller - bas, Nathaniel Keen - gitarr, Aram Zarikian - trummpr, Dan Rico - keys


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 10 oktober 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad