Menu

Ida Bang & The Blue Tears + Julia & The Basement T

Stockholm

Fasching
lördag, 14 november 2015 kl:20:00

Ida Bang & The Blue Tears + Julia & The Basement Tapes


Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. Bandet bildades 2013 och under de senaste två åren har de hunnit med mycket; blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, släppt en hyllad debut-EP med egenskrivna låtar, och fått goda recensioner. Denna höst går bandet in i studion igen för att spela in deras första fullängdsskiva. Det blir hemvändarfest denna kväll då Ida Bang & The Blue Tears håller sin första spelning i Stockholm sedan vinsten av Swedish Blues Challenge.


24-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker. The Blue Tears, består av fyra talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.


â?Med ett tajt sound, karismatiska musiker som plockar det bästa ur bluestraditionen, men också bereder en väg för den framtida bluesens utvecklingâ? - Juryns motivering av 1st Swedish Blues Challenge 2015


www.idabang.se
_________________________________________________________


Julia & The Basement Tapes bildades i slutet av 2012 då Julia Tinglöf och Johan Borgh, som tidigare skrivit musik ihop, ville starta ett band. Johannes Sidenqvist och Samuel Söderberg tillkallades, och 2014 togs även Richard Hamilton in på keys. Bandet har spelat live runt om i landet och delat scener med rutinerade namn inom bluesen såsom Sven Zetterberg, Clas Yngström och Mats Ronander. De jobbar just nu på en EP med eget material, som planeras att släppas i slutet av året.


Julia Tinglöf: sång, akustisk gitarr
Johan Borgh: Elgitarr
Johannes Sidenqvist: Trummor
Samuel Söderberg: Elbas
Richard Hamilton: Keys


www.facebook.com/JuliaAndTheBasementTapes


Foto: Olof Ringmar
foto: Lennart Brorsson


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 14 november 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad