Menu

THE THE

Stockholm

Filadelfia Convention Center
fredag, 13 september 2024 kl:20:00

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.
Åldersgräns: 13 år

Dörrar: 18:30
Start : 20:00
Längd: 75 - 90 minuter

The The står som en bastion inom den brittiska musikscenen, med ett arv som sträcker sig över decennier. Ända sedan Matt Johnson satte 1977 satte in en annons i NME och letade efter bandmedlemmar har han varit den enda konstanten i The The. Runt honom har ett kollektivt formats, ett kollektiv som har skapat musik som utmanar både genregränser och lyssnarens förväntningar. Det här har resulterat i ett omisskännligt sound, som blandar post-punk med elektroniska inslag och kryddar det hela med politisk laddning.

Genom åren har The The inte bara bidragit med tidlösa album som ”Soul Mining” och ”Infected”, utan också fortsatt att hela tiden vara relevanta genom att ta upp brinnande samtidsfrågor. Sedan genombrottet med 1983-års album “Soul Mining” följde ännu större framgångar med klassiker som “Infected”, “Mind Bomb” och “Dusk”. Men efter “NakedSelf”, som släpptes 2000, blev det ganska tyst från The The.

Efter en rad konstprojekt, filmer och soundtracks under 2010-talet återvände Matt Johnson i The The-skepnad med den känslosamma singeln “We Can’t Stop What’s Coming”, som släpptes som starkt limiterad 7?-vinyl under Record Store Day 2017. Därefter åkte The The ut på sin första turne på 16 år. En turne som bland annat nådde Münchenbryggeriet i Stockholm – bandet första Sverigekonsert på 29 år!

Som tur var behövde vi inte vänta ytterligare 29 år på nästa Sverigekonsert. 13 september återvänder The The till Stockholm för en efterlängtad konsert på Filadelfia.

Datum / Tid

fredag, 13 september 2024 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Filadelfia Convention Center

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad