kl: 20:00

Sommarkväll med Rikard Wolff - Från Piaf till Karl Gerard

FjäderholmsscenenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sommarkväll med Rikard Wolff – från Piaf till Karl Gerhard

På Frankrikes nationaldag, måndag 14 juli, bjuder Rikard Wolff på en exklusiv utomhuskonsert på Fjäderholmsscenen. Med sin karaktäristiska stämma tolkar Wolff denna kväll många av sina favoriter bland annat Édith Piaf och Karl Gerhard.

Rikard har med sina fenomenala tolkningar av franska chansoner och musik från bland annat Édith Piaf, Barbara och Jacques Brel under åren blivit Sveriges främsta inom området. I juli 2013 utnämndes Rikard Wolff till riddare av Franska Hederslegionen av Frankrikes president, François Hollande för sitt engagemang för fransk musik och kultur. Rikard Wolff fick sitt stora genombrott för 20 år sedan som skådespelare i Änglagårdfilmerna och sedan dess hyllats både för sin musik och sina skådespelartalanger. Under åren har han prisats för sina musikaliska färdigheter med utmärkelser som Bellmanpriset, Cornelisstipendiet, Grammis och Bernadottestipendiet.

Fira Frankrikes nationaldag under bar himmel på Fjäderholmsscenen med Rikard och hans pianist!

Måndag den 14 juli 2014, kl. 20.00, står Rikard Wolff på Fjäderholmsscenen och tolkar favoriter från Piaf till Karl Gerhard.

På plats inne på scenområdet har du möjlighet att njuta av musiken till franska viner och tilltugg.

Insläpp kl 19.00
Start kl 20.00
Spellängd ca 75-80 min (ingen paus)

ERBJUDANDE
Köp en prisnedsatt ”skärgårdslåda” och ha din egen picknick på Fjäderholmarna
För dig som köper en biljett till något av Fjäderholmsscenens sommarevenemang erbjuder vi dig en skärgårdslåda till specialpris.
Njut av svenska läckerheter innan föreställningen i unik skärgårdsmiljö. Du kan förköpa din skärgårdslåda via Ticnet vid bokning av din evenemangsbiljett till specialpris. 195 kr (ord.pris 240 kr).
Din skärgårdslåda kan du hämta ut 60 minuter innan föreställningen på scenen mot uppvisande av din biljett.
Skärgårdslådan består av ett knippe Fjäderholmsrökta räkor, gravad lax från Magasinet, ramslöksmajonnäs, rostad potatissallad med haricots verts, schalottenlök och citronvinegrette samt grönsallad. I skärgårdslådan ingår även sprödbakat surdegsbröd med brieost samt mörk choklad.

Till Fjäderholmarna tar man sig enkelt med båt, antingen med Fjäderholmslinjen från Slussen eller från Nybroviken, Kajplats 12 med Strömma Kanalbåtar. Strömma Kanalbåtarnas avgångstider är speciellt anpassade efter Fjäderholmsscenens evenemangstider och erbjuder dig tur och retur biljett för priset av en enkelresa till och från föreställningen.

Karta till Fjäderholmarna: Klicka här

Mer information: www.fjaderholmsscenen.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-07-14 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:RIKARD WOLFF

RIKARD WOLFF, Var Beredd på Spotify

The Lion King: Special Edition Original Soundtrack

Var Beredd

RIKARD WOLFF, Pojken På Månen på Spotify

Allt du kan önska! Det bästa från: Rikard Wolff

Pojken På Månen

RIKARD WOLFF, Vackra Pojkar, Vackra Män på Spotify

Allt du kan önska! Det bästa från: Rikard Wolff

Vackra Pojkar, Vackra Män

Wolff växte upp i Gubbängen i Farsta och sedan 10-årsåldern i Karlstad. Han började 1978 vid Skara skolscen och påbörjade sedan sin professionella skådespelarbana i teatergruppen Vågspel i Södertälje och verkade 1980–1982 vid Hilda Hellwigs Teater Aurora, där han gjorde titelrollen i Friedrich Schillers Don Carlos 1981. Han ägnade sig också åt musikaliska studier och har genom åren sedan 1982 framträtt och turnerat med en mängd uppmärksammade sångföreställningar på scen och tv med framför allt fransk chanson av för honom djupt centrala personligheter som Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara, men även till exempel Barbro Hörberg, Maria Callas och Karl Gerhard.


1984–1987 studerade han vid Teaterhögskolan i Malmö och inledde ett återkommande samarbete med regissören Richard Günther med titelrollen i den uppmärksammade examensproduktionen Mefisto. Denna sorts sorgesamma och kraftfullt, passionerat utstrålande karaktärer har han sedan ofta gestaltat. Under studietiden inledde han också ett återkommande samarbete med Suzanne Osten och Unga Klara i Affären Danton (1986) och filmdebuterade i Ostens Livsfarlig film (1988). Med den framträdande rollen som poeten Paul Andersson i Birgitta Stenberg-tv-serien Apelsinmannen (1990) blev han ett känt ansikte för en större publik. Detta ledde till ännu ett långvarigt regissörs-samarbete, denna gång med Colin Nutley med en serie långfilmer sedan Änglagård (1992), vilket blev ett genombrott i radarpar med Helena Bergström. Han har sedan medverkat i en mängd filmer och tv-produktioner.


På scen har han verkat vid en rad teatrar och bland annat spelat på Dramaten i till exempel I väntan på Godot (1990) som luffarpar med Tommy Berggren, Hamlet på Östgötateatern (1995), Zac i A Chorus Line (2002) på GöteborgsOperan, Shakespeares Rikard III (2006) på Riksteatern, Konferencieren i Colin Nutleys uppsättning av Cabaret (2008) med mera på Stockholms stadsteater. Han har också gjort framträdande rollen på Malmö stadsteater, Malmö Opera, Göteborgs stadsteater, Teater Galeasen och Vasateatern. Rollen som Antonio Salieri i Peter Schaffers Amadeus gjorde han både på Riksteatern 1994 och på Stockholms stadsteater 2005.


Genom åren har han även skrivit och framfört egna och nykomponerade sånger och spelat in ett flertal skivor. 2001 fick han en Grammis för Min allra största kärlek. Wolff deltog i invigningen av Friends Arena, där han bland annat framförde en av hans mest välkända sånger, "Pojken på månen". Han medverkade i Melodifestivalen 2013 med bidraget "En förlorad sommar", skrivet av Tomas Andersson Wij, och kom på 7:e plats i deltävlingen i Göteborg.


I juli 2013 tillkännagavs i Sveriges Televisions direktsändning av tv-programmet Allsång på Skansen, att Wolff för sitt stora engagemang för fransk musik och kultur utnämnts av Frankrikes president, Francois Hollande, till Riddare av Franska Hederslegionen. År 2011 utkom hans självbiografi Rikitikitavi.