Menu

Dödens Kyss - Ett Sångspel Om Evert Taube

Stockholm

Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern
tisdag, 10 oktober 2017 kl:19:00

Den 10 oktober har Dödens Kyss urpremiär på Fri Scen Stadsteatern i Stockholm. Ett varsamt stycke teater inte utan komiska poänger. Som en hyllning till Astri Taube
och till kärleken framförs de mest romantiska sångerna med glasharpa, mandolin och dragspel. Föreställningen väver samman olika ljudvärldar där Everts sånger, serenad- er och madrigaler kan sjungas, upplösas och uppstå på nytt.
Djupt ner bakom scenen på Gröna Lund sitter Evert Taube i sin loge och har scenskräck. Grö-
na Lunds legendariske artistchef Ove Hahn försöker få honom att börja sitt framträdande. Över tjugotusen besökare står och väntar på att nationalskalden skall göra entré. Evert spjärnar emot och drömmer sig bort. I fantasin tar han sin till ykt till sitt eget land Trubadurien där allt som har hänt och ska hända existerar samtidigt i ett enda nu. Där träffar han sin älskade hustru Astri i deras första kärleksmöte och där är han en liten gosse som kan prata med stenar, djur och växter. Han springer över berghällarna och leker att han är Poseidon som möter vågornas gudinna Dynamene. Han ställs öga mot öga med sitt samvete. Han rannsakar sitt liv och minns.

Datum / Tid

tisdag, 10 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad