Menu

The Rolling Stones - S I X T Y

Stockholm

Friends Arena
söndag, 31 juli 2022 kl:19:30

THE ROLLING STONES ÅTERVÄNDER TILL EUROPA I SOMMAR

Nu kan The Rolling Stones meddela att de genomför fjorton konserter i tio länder runt om Europa i sommar med turnen ”SIXTY” för att fira bandets 60-årsjubileum! The Rolling Stones är tillbaka där de hör hemma, ute på vägarna i Europa, på scen framför fulla arenor med en ny show och en helt ny ”SIXTY” produktion. Den 31 juli avslutas hela turnen på Friends Arena i Stockholm med bandets enda konsert i Norden!

Biljetter släpps på fredag den 18 mars klockan 10:00 via LiveNation.se

Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar startar onsdag den 16 mars 12:00 och är tillgängligt till den 18 mars 09:30. Bli medlem via LiveNation.se!

Det råder inga tvivel om att Stones slår på stort för att fira sitt 60-årsjubileum. På ”SIXTY” kommer de fortsatt ha sällskap av Steve Jordan på trummor och bandet kommer att bjuda fansen på en unik setlist, fullspäckad med klassiker som ”Gimme Shelter”, ”Paint It Black”, ”Jumpin’ Jack Flash”, ”Tumbling Dice”, ”(I Can’t Get No) Satisfaction”, ”Start Me Up” och många fler. Däremot är det är inte en Rolling Stones-konsert utan överraskningar, därför kommer ett urval av oväntade låtar från deras exceptionella arkiv att dyka upp på låtlistan under konsertkvällarna. I äkta Stones-anda kommer det bli en spektakulär ny ”SIXTY”-produktion som innefattar en stor scen, banbrytande ljussättning och toppmodern videodesign. Allt detta och mycket mer kommer att utforma den här efterlängtade Europaturnen.

Den efterlängtade turnen, producerad av Concerts West/AEG Presents, startar på Wanda Stadium i Madrid (Spanien) den 1 juni, sedan München (Tyskland), Liverpool (UK), Amsterdam (Nederländerna), Bern (Schweiz), Milano (Italien), två spelningar i London (UK), Bryssel (Belgien), Wien (Österrike), Lyon (Frankrike), Paris (Frankrike), Gelsenkirchen (Tyskland) och avslutas sedan i Stockholm på Friends Arena den 31 juli. Konserten i Stockholm blir deras enda i Norden!

Rolling Stones turne ”SIXTY” följer upp den enorma framgången som blev av den kritikerrosade turnen ”No Filter” i USA, där bandet spelade på utsålda arenor över hela landet och som sålde över en halv miljon biljetter under hösten 2021.
Friends Arena är en multiarena i området Arenastaden i Solna, som är Sveriges nya nationalarena för herrlandslaget i fotboll med plats för 50 000 sittande åskådare under sportevenemang och 65 000 platser (inklusive ståplatser) vid konsertarrangemang. Arenan byggdes av Arenabolaget AB drygt 500 meter nordnordväst om Solna station, cirka sex kilometer från Stockholms centralstation i nordvästlig riktning. Den 7 december 2009 togs det första spadtaget och etapp 1 av Arenastaden med själva arenan öppnades den 27 oktober 2012 till en kostnad av cirka 1,9 miljarder svenska kronor, en siffra som dock stigit och senare uppskattats till 2,8 miljarder kronor på grund av att man upptäckt att fundamentet behövde pålas. I anslutning till arenan byggs ett köpcentrum, Mall of Scandinavia, med plats för 250 butiker på tre våningar, som beräknas vara färdigbyggt hösten 2015. Friends Arena är Nordens största fotbolls- och inomhusarena..

Datum / Tid

söndag, 31 juli 2022 kl: 19:30

Plats

Stockholm
Friends Arena
Friends Arena, Solna


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad