Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Kreator + Sepultura + Soilwork + Aborted 8/2

Fryshuset ArenanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Dörrar: 17.30
Aborted: 18:10
Soilwork: 18:55
Sepultura: 20:00
Kreator: 21:30


Efter Kreators succé på Gefle Metal Festival är det nu klart att de tyska thrashlegenderna återkommer till Sverige för en spelning på Fryshuset Arenan i Stockholm tillsammans med Sepultura, Soilwork och Aborted i februari.


8/2: Stockholm, Fryshuset Arenan


Kreator bildades 1982 i Essen och med plattor som ”Pleasure To Kill” och ”Terrible Certainty” etablerade de sig snabbt som ett av europeisk thrash metals största band.


Brasilianska Sepultura har genomgått stora förändringar under årens lopp men deras egna form av thrash metal har inspirerat mängder av musiker.
Soilwork från Helsingborg har blivit ett världsnamn med sin melodiska death metal. De turnerar ständigt världen över men nu får vi chans att se dem hemma i Sverige.
Precis som Kreator spelade Aborted på årets Gefle Metal Festival. Belgisk death metal när den är som bäst!
Att fyra så här inflytelserika band inom den extrema metallen är något utöver det vanliga så missa inte det här tillfället.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-02-08 18:10


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Soilwork

Soilwork, Distortion Sleep på Spotify

Figure Number Five

Distortion Sleep

Soilwork, Stabbing the Drama på Spotify

Stabbing the Drama

Stabbing the Drama

Soilwork, Nerve på Spotify

Stabbing the Drama

Nerve

Soilwork är en musikgrupp från Helsingborg som spelar melodisk death metal. Bandet började sin bana 1995 under namnet Inferior Breed. 1996 ändrade de sitt namn till Soilwork. Debutalbumet Steelbath Suicide gavs ut 1998. Soilworks senaste album, The Living Infinite, gavs ut 2013.


Medlemmarna, som alla tidigare spelat i andra grupper, bildade 1995 bandet Inferior Breed. Det var Peter Wichers på gitarr, Björn "Speed" Strid på sång och Jimmy Persson på trummor (nu gitarr och sång i Faithful Darkness). De ändrade namn från Inferior Breed till Soilwork 1996 för att passa sin nya stil bättre, de spelade då mer numetal.


Soilwork släppte sin första demo, In Dreams We Fall Into The Eternal Lake, 1997. Bandet hade ingen basist, utan Peter Wichers spelade även bas på demon. Som andre gitarrist tog de in Ludvig Svartz. Demon hyllades runt omkring i Skåne och Michael Amott från bandet Arch Enemy fick höra dem. Han gillade vad han hörde och skickade demon till skivbolaget War Music som sedan spred den vidare i Europa. Dock hann War Music aldrig skriva kontrakt med bandet utan det franska skivbolaget Listenable Records kontrakterade Soilwork 1997. Bandet värvade en keyboardist samt en basist och banduppsättningen var klar. Soundet utvecklades mer och mer under låtskrivandet till första albumet. Deras första album, Steelbath Suicide släpptes 1998 och ryktet om det här nya råa metalbandet spred sig snabbt. Framgångarna gjord att bandet snart började skriva på sin uppföljare.


Efter några förändringar i bandet hade de till slut en uppsättning som visade sig hålla i sig under flera år. 1999 släppte de sitt andra album, "The Chainheart Machine", som blev en milstolpe i bandets karriär. Det amerikanska skivbolaget Century Media tog kontakt med bandet och vill ge ut och marknadsföra albumet i USA. Soilwork gick med på det och fick härigenom en mycket bredare publik.


Century Media släppte albumet "The Chainheart Machine" i fler länder och bandet åkte på turné över Europa och senare i Japan. Bandet ville nå en större publik och det lite mindre bolaget Century Media kunde inte hjälpa dem med detta. Soilwork hittade skivbolaget Nuclear Blast som även var bolag för till exempel In Flames. Bandet skrev nytt material och ett tredje album, A Predator's Portrait, släpptes i februari 2001.


Soilwork turnerade runt världen för att göra reklam för sin nya skiva. De fick även reklam av en riktigt metal-gud, Judas Priests sångare Rob Halford, som hyllade deras arbete och den nya skivan. Bandet åkte på turné med Nevermore i Europa. Strax efter var Carlos Del Olmo Holmberg trött på turnerandet och ersattes på keyboard av Sven Karlsson. 2001 var året Soilwork spelade för första gången på amerikansk mark. Mitt i allt bestämde sig bandet för att ta en paus från turnernadet och började skriva på nytt material. I oktober hade bandet gjort klart nya låtar som var redo att spelas in. Inspelningarna blev klara i november och albumet mixades och gjordes klart i december. I mars 2002 släppte bandet sin fjärde skiva, Natural Born Chaos, och 2003 kom Figure Number Five.


På senare tid har Soilwork satsat på en renare produktion av musiken som gör att trummorna framhävs mer. 2006 lämnade gitarristen Peter Wichers bandet på grund av han var trött på att turnera och av personliga anledningar. Detta innebar en stor besvikelse för bandets fans eftersom Wichers varit en mycket viktig del av bandet och många tyckte inte att hans gitarrstil kunde återskapas av andra gitarrister.


In Flames och Soilwork har även dykt upp i varandras musikvideor. Den amerikanske skådespelaren och rapartisten Will Smith är även ett stort fan av Soilwork.


I början av 2008, efter att turnén med Killswitch Engage, Lamb of God och Devildriver avslutats, bestämde sig gitarristen Ola Frenning för att lämna bandet. David Andersson hoppade in som ersättare för de kommande turnéerna. Det var länge oklart om Andersson skull bli ny fast medlem eller bara tillfällig ersättare.


Hösten 2008 meddelade Soilwork att Peter Wichers har återvänt till bandet. I april 2010 meddelades att Soilwork var på gång med ett nytt album som sedermera fick namnet "The Panic Broadcast". Albumet gavs ut i början av juli 2010.


Kreator

Kreator, Violent Revolution på Spotify

Violent Revolution (Bonus Track Version)

Violent Revolution

Kreator, Enemy Of God på Spotify

Enemy Of God

Enemy Of God

Kreator, Gods of Violence på Spotify

Gods of Violence

Gods of Violence

Kreator är ett tyskt thrash metal-band som bildades 1982 i Essen. Bandet hette från början Tyrant och sedan Tormentor. De debuterade 1985 med skivan Endless Pain och har efter denna produceradat ett antal extrema thrash-skivor.


Sepultura

Sepultura, Roots Bloody Roots på Spotify

Roots [Special Edition]

Roots Bloody Roots

Sepultura, Refuse / Resist på Spotify

Chaos A.D. (Reissue)

Refuse / Resist

Sepultura, Territory på Spotify

Chaos A.D. (Reissue)

Territory

Sepultura är ett brasilianskt thrash metal-band, grundat 1984 i Belo Horizonte. Debutalbumet Morbid Visions gavs ut 1986. Sepultura har sålt nästan 20 miljoner skivor.


Bandet kommer från Brasilien vilket ibland har satt spår i musiken (trummor och dylikt). Deras mest kända album är Roots från 1996, Chaos A.D. från 1993 och Beneath the Remains från 1989. Sepultura betyder ’grav’ på portugisiska.


Bandets första sättning var Max Cavalera på sång, Igor Cavalera på trummor, Paulo Jr. på bas och Jairo Guedes på gitarr. Guedes valde efter albumet Morbid Visions att hoppa av på grund av musikaliska meningsskiljaktigheter med övriga bandmedlemmar. Ny gitarrist blev Andreas Kisser.


Efter albumet Roots 1996 lämnade Max Cavalera Sepultura och började sedan att spela i Soulfly. Sepulturas popularitet och försäljningssiffror har dalat sedan Cavalera lämnade gruppen. Ersättare blev amerikanen Derrick Green. Max bror Igor Cavalera lämnade bandet under 2006 för att prioritera familjen. Bandets nya trummis blev Jean Dolabella.


Albumet A-Lex, det första med Jean Dolabella på trummor, gavs ut i januari 2009. Skivan är ett konceptalbum och bygger på Anthony Burgess roman A Clockwork Orange.