Menu

Spegla Mig

Stockholm

Fryshuset Husby - skolföreställning
onsdag, 26 september 2018 kl:12:30

Essie använder sitt Instagram för att skapa gemenskap och stolthet, och för att utrycka sin politiska övertygelse. Hon vill förändra vilka som har makten. Inte minst vilka som har makten över våra kroppar.

Peppe vloggar om sitt liv, med kameran som sköld kan han vara sig själv och stå ut med det mesta. Men vem är han när kameran stängs av, när följarna inte längre ser honom. Vad gör han med det som är för jobbigt för att filma?

När en bild börjar cirkulera i fel sammanhang krockar Essies vardag med den på nätet. Två världar hon hållit noga åtskilda hotar att båda rasa samman. Peppe anklagas för något som han inte ens har gjort. Eller? Är man med skyldig när man låter bli att ingripa fast man vet att något är fel? Är man ansvarig om något man gjorde får konsekvenser man aldrig kunde föreställa sig.Vart går gränserna för vad vi kan säga och inte säga, I verkligheten och på social medier. Vilka bilder kan vi dela och vad händer om något går fel?? Och vad betyder det egentligen att ha tillgång till sin egen berättelse? Hur möter vi varandra i en värld där allt snurrar så fort. Hur speglar vi oss i den andras berättelse om sitt liv?Pris: Fri entré, men plats behöver bokas.Föreställningstider:Måndag 24 sept kl 15.00 – 16.00 spelar vi för vuxna inkl frivilligt efterföljande samtal.Tis 25 sept kl 10.00 och 12.30 skolföreställing (högstadiet). Boka via lisbeth.pettersson@su.seOns 26 sept kl 10.00 och 12.30 skolföreställing (högstadiet). Boka via lisbeth.pettersson@su.seTo 27 sept kl 10.00 skolföreställing (högstadiet). Boka via lisbeth.pettersson@su.seFre 28 sept kl 18.00 – offentlig föreställning (rek fr 12 år)Lör 29 sept kl 18.00 – offentlig föreställning  (rek fr 12 år)
Turnépremiär: 21 september
Turnéperiod: Hösten 2018
Föreställningslängd: 60 minuter
Medverkande: Carlos Romero Cruz och Ada Teisbo 
Manus och regi: Rebecca Örtman
Scenografi/kostym: Moa Möller
Ljus: Oscar Tuominen
Musik: Christoffer Karlsson
Mask: Rebecca AfzeliusKontaktperson för föreställningarna i Husby: Lisbeth Pettersson, producent RATS Teater lisbeth.pettersson@su.se.Observera att föreställningen är 60 min. Föreställningarna under dagtid kan endast bokas för skolklasser. Föreställningarna på kvällarna är offentliga för allmänheten. För skolor gäller bara åk 7, 8 och 9. På offentliga föreställningarna gäller från 12 år och uppåt – även vuxna är välkomna.

Spegla mig är ett samarbete med Riksteatern, Stockholms Universitet, Fryshuset Husby och RATS Teater.

Datum / Tid

onsdag, 26 september 2018 kl: 12:30

Plats

Stockholm, Fryshuset Husby - skolföreställning

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad