kl: 19:30

Cradle of Filth + Moonspell

Fryshuset KlubbenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Åldersgräns: 18 år


Cradle Of Filth och Moonspell till Stockholm


Det engelska bandet Cradle Of Filth kommer i mars till Stockholm för en konsert tillsammans med portugisiska Moonspell.


5 mars: Stockholm, Fryhuset Klubben


Med sångaren Dani Filth i spetsen har Cradle Of Filth från Suffolk, England spelat en stor roll inom den extrema hårdrocken ända sedan debuten The Principle Of Evil Made Flesh från 1994. I september släpps bandets tolfte studioalbum Cryptoriana - The Seductinveness Of Decay.


Som special guest på den här spelningen ser vi inga mindre än det portugisiska gothmetal-bandet Moonspell. Även de har gjort ett stort avtryck inom den extrema metallen de senaste 20 åren och de har skaffat sig en stor skara fans i Sverige.
Missa inte den här chansen att se två av de bästa banden inom genren på en och samma kväll.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-03-05 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Moonspell

Moonspell, Opium på Spotify

Irreligious ( Re-issue + Bonus )

Opium

Moonspell, Extinct på Spotify

Extinct (Deluxe Version)

Extinct

Moonspell, Breathe (Until We Are No More) på Spotify

Extinct (Deluxe Version)

Breathe (Until We Are No More)

Moonspell är ett portugisiskt gothic metal-band, bildat 1989. Bandet brukar använda sig av en sångform kallad growl men använder sig också av vanlig ren sång.


Cradle Of Filth

Cradle Of Filth, Nymphetamine Fix på Spotify

Nymphetamine Special Edition

Nymphetamine Fix

Cradle Of Filth, Temptation på Spotify

Thornography [Special Edition]

Temptation

Cradle Of Filth, Hallowed Be Thy Name på Spotify

Lovecraft & Witch Hearts

Hallowed Be Thy Name

Cradle of Filths första musikalbum, The Principle of Evil Made Flesh, gavs ut 1994, och sedan dess har de levererat mörka tongångar på ytterligare nio studioalbum. Videon till låten "From the Cradle to Enslave" (1999) blev censurerad, eftersom den innehöll inslag av mord, våld och genitalier. Den går dock att beskåda i båda versionerna på videoutgåvan Pandaemonaeon.


Cradle of Filths visuella estetik karakteriseras av vampyrtemat och en inriktning mot skräck och sex. Vampyrer har, genom främst Bela Lugosis och Erzsébet Báthorys gestaltning, kommit att representera en mörk erotik fylld av lockelser till det förbjudna. Tidiga låtar som "Darkly Erotic" och "Beauty Slept in Sodom" är karakteristiska för gruppens musikaliska ljudbild.