Menu

Asking Alexandria

Stockholm

Fryshuset
lördag, 18 mars 2017 kl:19:00

Asking Alexandria är tillbaks - gör två konserter i Sverige!

Med en ny sångare och en helt ny energi i bandet är Asking Alexandria tillbaks - med full kraft. Det nya albumet The Black har fått oerhört positiva recensioner och nu är kvintetten mer hungriga än någonsin på att turnera igen. I mars gör de två nedslag i Sverige - lördag 18 mars på Fryshuset i Stockholm och fredag 24 mars på KB i Malmö!

Biljetter släpps fredag 16 september kl. 09.00 via LiveNation.se

Som fågeln Fenix har Asking Alexandria rest sig ur askan och kommit tillbaks starkare än någonsin. Men när bandets sångare och medgrundare Danny Worsnop lämnade bandet 2015 var det en mörk tid för bandet. Gitarristen Ben Bruce kallar det till och med för bandets Black Period - en slags sorgeperiod för en vän och kollega som lämnat den framgångssaga de en gång började skriva på tillsammans.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Ben Bruce låste in sig i sitt hem i New Jersey för att studera bandets egen diskografi och för att sedan skapa ny musik, med rötter i det som gjort Asking Alexandria till den supergrupp de är idag.
Sången då? Den hittade man på ett otippat ställe: YouTube.
Den ukrainska sångaren Denis Stoff hade gjort sig känd för sina Asking Alexandria-covers på YouTube - och hur likt det lät Danny Worsnop. Detta hade bandet givetvis inte missat och det tog inte lång tid förrän Stoff var en del av bandet. Bruce förklarar:
So, I reached out. As soon as he sent me the first demo, it didn’t feel like there was a new guy. He’s Asking Alexandria’s singer. It’s like it was always meant to be. He gave us a new lease on life.

Och vilket lyckat drag det visade sig vara. Albumet The Black från mars i år har hyllats av kritiker och låtar som titelspåret och I wont give in blev snabbt givna klassiker i Asking Alexandrias redan imponerande diskografi.
Asking Alexandria är tillbaks. Och de tänker inte lämna oss i första taget. Ben Bruce sammanfattar det bra:
This is a new era. We got a kick in the ass to bring that passion, angst, and aggression back. I hope when people walk away they simply think, ‘Fuck yes, my favorite band is back.

Fuck yes. Asking Alexandria kommer tillbaks till Sverige - mars 2017!


Biljettinformation:
Biljetterna kostar 350 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticketmaster 077-170 70 70 samt hos biljettombud.

Insläppstid: kl 18.30
Konsertstart ca kl 19.00

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: www.livenation.se


Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.

Datum / Tid

lördag, 18 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Fryshuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad