Machine Gun Kelly

FryshusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly till Sverige i höst!

Superstjärnan/rapparen/skådisen Machine Gun Kelly kommer till Sverige! MGK är namnet på allas läppar senaste tiden - få kan ha missat Ohio-artistens framfart. Senaste släppet BINGE från i höstas, Eminem-dissen RAP DEVIL eller roller i storfilmer som Bird Box och The Dirt där han spelar Mötley Crües vilda trummis Tommy Lee. Men det är på scen man helst ser Machine Gun Kelly - och den 17 september får Sverige äntligen chansen... på Fryshuset i Stockholm!

Machine Gun Kelly dundrade in i hiphopvärlden 2012. Vid släppet av hans första album ”Lace Up” nådde han omedelbar stjärnstatus. Den talangfulla rapparen från Cleveland, Ohio besitter samma attityd som de stora raplegenderna med minst lika mycket talang. Från orädda verser till hans kraftfulla närvaro har MGK fått en permanent plats i hjärtat av hans konstant växande fanbase. Med verser som utformas av allt från familjeproblem, förhållandet och missbruk, förkroppsligar Kelly som artist varje generations orubbliga uthållighet mot en bättre framtid tillsammans med otrolig viljestyrka.

Med namnet MGK han fått av fansen släppte denna MC sin första mixtape ”Stamp of Approval” under 2006 och byggde upp en fanbase i Cleveland, men det var inte förrän ett besök på New Yorks legendariska Apollo Theater under 2009 som karriären tog raketfart.

”I got booed as soon as I walked on the Apollo stage and then I won… twice.” MGK blev historisk som den första rapparen som vann Apollos talangtävling.

Och han har utvecklats en hel del från 2009 - från en talang till en av rapvärldens allra största stjärnor. MGK har släppt superhits som Bad Things (med Camila Cabello), Till I Die , At My Best (med Hailee Steinfeld) LOCO och så klart den stenhårda Eminem-dissen RAP DEVIL . Han har gått från en lovande och tungvrickande rappare - till att fylla arenor världen över - och 17 september är det Sveriges tur!

Åldersgräns: 13 år

Dörrar: 18:30
Showstart: 19:30

Arrangör: Live Nation

Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-17 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Machine Gun Kelly

George Kelly Barnes, född 18 juli 1895, död 18 juli 1954, var en amerikansk gangster, mer känd under sitt smeknamn Machine Gun Kelly. Smeknamnet kom från hans favoritvapen, Thompson-k-pisten. Ett av hans mest kända brott var kidnappningen av oljemagnaten Charles Urschel i juli 1933, vilket gav en löstensumma på 200 000 dollar. Han greps i Memphis, Tennessee i september 1933 efter en FBI-utredning.


Kelly var verksam under förbudstiden i USA och hans brottsliga bana inleddes med alkoholsmuggling i hemstaden Memphis i Tennessee. Efter att ha fått problem med de lokala polismyndigheterna valde han att lämna staden och började istället gå under namnet George R. Kelly. År 1928 dömdes han till tre års fängelse för att ha smugglat in alkohol i ett indianreservat i Tulsa i Oklahoma, men släpptes tidigt för gott uppförande.


Strax efter att han kom ut från fängelset gifte han sig med Katherine Thorne, som köpte Kellys första k-pist. Thorne, som kom från en kriminell familj, hade redan ett digert brottsregister och ansträngde sig dessutom för att se till att maken blev ett ökänt namn i den undre världen. Det har även påståtts att hon var med och planerade mindre bankrån.


Machine Gun Kellys sista kupp blev kidnappningen av den rika Oklahoma City-bon Charles Urschel och hans vän Walter R. Jarrett. Kidnappningen ägde rum på kvällen den 22 juli 1933. Urschel och Jarret spelade kort tillsammans med sina fruar när kidnapparna trängde sig in. Eftersom offren inte ville avslöja vem av dem som var Urschel kidnappade de helt enkelt båda två. Ligan krävde en lösesumma på 200 000 dollar, vilket Urschels familj betalade. När han fördes bort hade Urschel försetts med ögonbindel, men han såg ändå till att samla på sig så mycket information som möjligt, till exempel genom att lyssna på bakgrundsljud och räkna fotsteg. Han såg även till att lämna fingeravtryck längs vägen. Detta, tillsammans med information från Jarrett som släppts tidigt när kidnapparna lyckats identifiera de två, gjorde att FBI kunde spåra platsen de hölls kidnappade på till Paradise i Texas.


I den följande undersökningen kunde man spåra Kelly till J.C. Tichenors hem i Memphis och den 26 september 1933 slog en grupp specialagenter till mot byggnaden, där Kelly kunde gripas obeväpnad. Enligt legenden ska Kelly vid gripandet ha ropat "Don’t shoot, G-Men! Don’t shoot, G-Men!" vilket gett upphov till en viss mytbildning runt FBI:s agenter och deras smeknamn G-Men (Government Men), vilket tidigare varit smeknamn för alla olika myndighetsagenter. Historien anses dock vara en myt skapad av media. Den 12 oktober samma år dömdes han till livstids fängelse och skickades till Alcatraz. Fallet blev historiskt bland annat på grund av att det var ett av de första större fallen som löstes av det då ännu unga FBI.


Kelly levde 21 år i fängelse. I Alcatraz fick han smeknamnet "Pop Gun Kelly", eftersom han, enligt en annan fånge, uppförde sig på väl i fängelset och inte alls framstod som den hårdföre gangster hans fru hade fått honom att framstå som. Efter 17 på Alcatraz överfördes han till Leavenworth där han dog av en hjärtattack på sin 59:e födelsedag år 1954.


En film om Machine Gun Kelly spelades in 1958. Filmen heter just Machine Gun Kelly. Han är även en central karaktär i filmen Machine Gun Kelly - den hänsynslöse gangstern (originaltitel: Melvin Purvis: G-Man) från 1974. Han förekommer även i många olika sånger.