Sum 41

FryshusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bDörrar:/b 18:30

bShowstart:/b 19:30

bÅldersgräns:/b 13 år

bRullstol:/b Rullstol- och Ledsagarbiljett bokas via Tillgänglighetslinjen på: 0776-707777 eller valfritt Ticketmaster biljettombud. För övriga frågor kontakta Ticketmaster på 0771-707070.

bArrangör:/b a target=_blankhref=https://www.livenation.seLive Nation/a

Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-02-04 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sum 41

Sum 41, War på Spotify

War

War

Sum 41, In Too Deep på Spotify

All Killer, No Filler

In Too Deep

Sum 41, Fat Lip på Spotify

All Killer, No Filler

Fat Lip

Sum 41 är en kanadensisk rockgrupp från Ajax, Ontario. Bandet bildades den 31 juli 1996. 1999 fick gruppen skivkontrakt med Island Records.


Medlemmarna i Sum 41 började spela när de gick i high-school. Till en början hette de Kaspir, innan de bytte namn till Sum 41. De kom på namnet genom att det var 41 dagar in på sommaren (engelska: summer) när de bildades. Basisten Jason McCaslin blev medlem i bandet 1999 efter en rad basister. De fick skivkontrakt med Island Records 2000. De hade hård konkurrens med andra band som Green Day och Blink-182. De gav ut sitt debutalbum (som egentligen var en EP) Half Hour of Power den 27 juni 2000. Den första singeln som släpptes var Makes No Difference. Låten har två olika musikvideor. Den ena videon bestod av ihopklippta filmklipp. Den andra filmen var när bandet hade ett houseparty.


Det första fullånga albumet var All Killer No Filler. Det gavs ut den 8 maj 2001. Den första singeln från albumet var Fat Lip, vilken blev en stor hit på sommaren. Nästa singel blev In Too Deep. Under året turnerade bandet mycket, och genomförde 300 spelningar under året.


2002 släppte bandet albumet Does This Look Infected. Under detta album gick bandet mot ett hårdare sound. Första singeln från albumet var Still Waiting. Nästa singel var The Hell Song. Den tredje singeln var Over My Head (Better Off Dead).


Under maj 2004 deltog bandet i dokumentären War Child Canada som spelades in i det krigshärjade Kongo-Kinshasa. Efter fyra dagar bröt det ut strider nära hotellet och bandet stannade på Bukavu. Den femte dagen väntade bandet på att striderna skulle upphöra, vilket det aldrig gjorde. Bandet och 40 stycken andra personer räddades av soldater. Bandet döpte sitt fjärde album till Chuck, för att hedra soldaten Chuck Pelletier som hade tagit dem i säkerhet. Chuck släpptes den 12 oktober 2004. Det var liksom Does This Look Infected ett hårdare album men hade en mer seriös ton i jämförelse med albumet innan. Den första singeln från albumet var We're All to Blame. Låten är lugn i en del partier, i andra partier ökar takten, så som det var i Kongo. De nästföljande singlarna var Pieces, Some Say och No Reason.


Dave Baksh lämnade bandet 2007 och börja jobba med bandet Brown Brigade, som spelar mer klassisk metal. Bandet beslöt sig att bli en trio efter det, och bara ha med en turnegitarrist. Den fick inte delta i musikproduktionen och foton på bandet etc men sedan dess så har Tom Thacker som gitarristen heter blivit en officiell medlem i bandet. Under den här tiden upphör Derycks förhållande med Avril Lavigne, varvid Deryck skriver två låtar om det, With Me och Best of Me. Båda kom med på albumet Underclass Hero. De började att jobba på det den 8 november 2006 och var färdiga 24 juli 2007.


Den 26 november 2008 släppte Sum 41 8 Years of Blood, Sake and Tears, en samlingsskiva med alla singlar som bandet har släppt, samt en helt ny låt kallad Always. Denna samlingsskiva släpptes dock till en början endast i Japan, men i februari 2009 bekräftade bandet att samlingsskivan skulle komma att släppas även i resten av världen eftersom efterfrågan var så stor. Samlingsskivan släpptes i resten av världen den 17 mars 2009, då också med ett nytt omslag och ny titel - All The Good Shit.


Bandet började skriva nya låtar under senare delen av 2008. Från början var det tänkt att de skulle släppa en EP, men det visade sig att de hade så många låtar att de istället bestämde sig för att släppa ett nytt album. I december 2009 hyrde de en villa i Los Angeles där de började arbetet på det nya albumet tillsammans med producenten Gil Norton. Enligt Deryck kommer det nya albumet att vara tyngre än deras tidigare album, och de började spela in albumet i januari 2010. Det var från början tänkt att det nya albumet skulle släppas i slutet av 2009, men detta blev ändrat och det nya albumet beräknas nu istället släppas under i någon gång under våren 2011. Bandet webbplats och Twitterfeed har ofta uppdaterats, och de har även laddat upp videoklipp där de förklarar hur det går mer arbetet. En ny låt kallad Scumfuck läckte ut på Internet sommaren 2010, och Sum 41 har även lovat att släppa en ny 12 minuter lång låt gratis på sin hemsida inom en snar framtid.


Under hösten 2010 deltog Sum 41 i Eastpak Antidote Tour tillsammans med The Black Pacific, The Riverboat Gamblers och Veara. Under denna turné spelade de bland annat i Stockholm och Göteborg, vilket är deras första besök i Sverige sedan 2002.


Den 13 januari 2011 släppte bandet sin första singel, Screaming Bloody Murder, från albumet via radiostationen 89X. Singeln släpptes officiellt den 7 februari 2011. Den 14 januari 2011 uppdaterade bandet sin officiella hemsida där de bekräftade att det nya albumet kommer att släppas den 29 mars 2011, samtidigt som besökare kunde lyssna på den nya singeln. Enligt Universal Japan (bandets japanska hemsida) så kom albumet att släppas redan den 23 mars 2011 i Japan.


Gruppen spelar skate punk / pop punk. Musiken var under de första albumen inspirerad av Iron Maiden, NOFX och Beastie Boys. De senare verken var mer inspirerade av The Offspring. Också en del influenser från metalband som Metallica finns också. På albumet Chuck finns en del låtar som kan jämföras med thrash metal, inspirerat av, också Metallica.