Behemoth

FryshusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I slutet av januari kommer Behemoth, Abbath, Entombed AD och Inquistion till Svea Rike och den kalla svenska vintern kommer att värmas upp rejält av detta infernaliska och extrema metalpaket! 

Behemoth kräver ingen närmare presentation. De polska veteranerna har sedan länge erövrat tronen vad gäller mörk death metal. Bandet som leds av den karismatiska frontfiguren Nergal har ett välförtjänt rykte om sig att vara en massiv liveakt, både vad gäller ljud och visuellt. Deras tunga teatraliska stil med pyro, kroppsfärg, ondskefulla scenkostymer och en ofelbar känsla för dramatik har fängslat publiken över hela världen. Förutom en ren fröjdefull uppenbarelse kommer Behemoth att framföra sitt mästerverk "The Satanist" från början till slut för första gången någonsin. Självklart kommer de polska legenderna också att leverera sina andra klassiska låtar.

Co-headliner Abbath har skaffat sig åtminstone ett lika stort anseeden under sin karriär med det ikoniska norska black metal-bandet Immortal. Efter att ha slutat jobba med sina tidigare kollegor är han nu tillbaka med nya musikanter under egen fana. Abbath kommer att inta scenen med ett rykande färskt album, men också med favoriter från tiden med Immortal. Rik av erfarenhet i form av headliner på prestigefulla festivaler som Wacken Open Air, Hellfest, Inferno Festival, Metal Camp med flera, kommer han att dra fram som en storm från norr.

Lars-Göran “LG” Petrov har skrivit musikhistoria med Entombed, svenska gudfäder när det kommer till svensk death metal. Bandets ansikte och röst fortsätter nu under namnet Entombed AD, och kommer lagom till turnén att presentera ett nytt album till alla förväntansfulla fans. Gruppen kommer inte heller att snåla på sina klassiska stycken, vilket innebär att massan kommer att hänga på låset för att inte missa något.

Inquisition kommer också att ha med sig nytt material; en efterlängtad uppföljare till sin bästsäljande fullängdare "Obscure Verses for the Multiverse" (2013). Den amerikanska black metal-duon har vuxit med överväldigande fart från underground-scenen, helt och hållet med hjälp av fansens snack och efterfrågan, och har nu en stor europeisk metal label i ryggen, med nyutgivning av hela sin katalog.

Gör dig redo för ett extremt metalkalas januari 2016!
Trädgår´n
17:00 Dörrarna in till Trädgår´n öppnar
17:30 Inquisition börjar spela
18:30  Entombed AD börjar spela
19:30 Abbath börja spela
21:10 ca Behemoth börjar spela
Arenan
Dörrarna öppnas: 18:30  
På scen: 19:00 
Åldersgräns: 13 år 
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Arenan

Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-01-31 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Behemoth

Behemoth, Conquer All på Spotify

Demigod

Conquer All

Behemoth, Demigod på Spotify

Demigod

Demigod

Behemoth, Blow Your Trumpets Gabriel på Spotify

The Satanist

Blow Your Trumpets Gabriel

Behemot kommer från hebreiska ????? B?h?môth, Behemot, B'hemot "bestar; djur"; arabiska ?????? Bah?m?th eller ????? Baham?t) är namnet på en best nämnd i Jobs bok, 40:15-24.