Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Raised Fist

FryshusetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Det svenska hardcorebandet Raised Fist är sannerligen inga nybörjare. Bandet bildades 1993 och har sedan dess hunnit släppa sex studioalbum, fem på Burning Heart Records, där hyllade From The North från januari i år, nu via Epitaph Records, är det senaste släppet.

Det Luleåbördiga femmannabandet gör svensk hardcore punk när den är som bäst, där man också influerats av black metal, death metal, old school hardcore, punk och rock n roll. Det unika sound som bandet från Hertsön i Luleå har lett till att bandet både nominerats till Grammisgalan och toppat albumlistan med senaste skivan From The North, som puttade ner ett visst AC/DC till andraplatsen på albumlistan.

Med albumsuccén i ryggen har bandet nu varit ute på en omfattande konsert- och festivalturné runt om i världen och ÄNTLIGEN är det dags för spelningar på hemmaplan! Missa inte svensk hardcore när den är som tyngst!

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 295 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

Insläppstid: kl 18.30
Konsertstart ca kl 19.30

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: www.livenation.se


Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-27 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Raised Fist

Raised Fist, Friends & Traitors på Spotify

Veil Of Ignorance

Friends & Traitors

Raised Fist, Flow på Spotify

From The North

Flow

Raised Fist, Man & Earth på Spotify

From The North

Man & Earth

Raised Fist är ett svenskt hardcore-band som bildades 1993. Debutalbumet Fuel gavs ut 1998 via Burning Heart Records som givit ut alla bandets första fem album. Det sjätte och senaste studioalbumet From the North släpptes 19 januari 2015 genom Epitaph Records.


Raised Fist är ett svenskt hardcore-band som bildades på Hertsön i Luleå. Bandet grundades 1993, och namnet är inspirerat av Rage Against the Machine-låten "Know Your Enemy" där texten går "Born with an insight and a raised fist". Bandet influerades tidigt av old school hardcore-band såsom Gorilla Biscuits, Youth of Today liksom av den stora scenen i Norrland när de bildades, men har under tidens gång skapat sin egen stil med influenser från black metal, death metal, old school hardcore, punk och rock 'n' roll.


I april 2009 började bandet inspelningen av sitt femte studioalbum i "Dug Out Studio" och "Misty Studios" i Uppsala, tillsammans med producent Daniel Bergstrand samt Erik Sjölander och Örjan Örnkloo. Daniel Bergstrand har tidigare producerat bland andra In Flames och Meshuggah. Sommaren 2009 spelade Raised Fist på festivalerna Peace & Love och West Coast Riot i Sverige samt Provinssirock i Finland.


Albumet, Veil of Ignorance gavs ut 7 september 2009 och den första singeln, Friends & Traitors, lades 30 juni upp för fri nedladdning på bandets Myspace.. Albumet placerade sig på 22:a plats på svenska albumlistan under den första veckan, och på 29:e plats i Finland. Raised Fist blev genom albumet Veil of Ignorance nominerad för en Grammis i kategorin årets hårdrock.


Alexander Hagman och Peter Karlsson spelade tillsammans i bandet Palt 1/2 innan de bildade Raised Fist. Palt 1/2 spelade förutom eget material covers av bland andra Asta Kask och Strebers.


Raised Fist signerade nyligen ett kontrakt med Epitapth Records om två skivor. De började jobba på den första av dessa i November 2013. studioalbumet From The North släpptes 19 Januari 2015. Veckan efter skivsläppet gick albumet upp på topplistorna i både Sverige och Finland. Efter ytterligare en vecka puttade Raised Fist ned ACDC och övertog förstaplatsen på albumlistan (hård rock). Bandet annonserade i anslutning till skivsläppet en europaturné och flera festivalspelningar runt om i världen.