Sound Spirits av Eva Sidén

FylkingenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik - Dans - Video - installation med Eva Sidén och Per Sacklén som digital filmvisning


Sound Spirits bygger på en idé, ett koncept av Eva Sidén, en serie av verk där det i denna version är musikens rörelsemönster som samverkar med dansarens och med animerade 3d-objekt med Evas egna rörelser inspelade med VR-teknik.


Verket var ursprungligen tänkt som live-framträdande men visas nu i denna omvandlade format på grund av rådande restriktioner. Produktionen av Sound Spirits är en inspelning av ett live-framträdande med musik, dans och video, kombinerad med 3-D animation.


Om verket


Det animerade objektet ”Spiriten” är skapad av en utbruten del av landskapet i videon. Människan är kanske en del av naturen men ändå utestängd, utbruten ur sammanhanget och sökande sin plats i den helhet som en gång funnits, den som vi minns men inte längre är i. Dansaren är både ett förkroppsligande i rummet av det skapade 3-d objektet och i dialog med detta och är en egen berättande röst, en stämma i verket som talar om vår utsatthet, sårbarhet med både kraft och humor.


Längd: 25 minuter


Komponerad 2020 och framförd första gången i oktober i ett utbyte mellan 3e våningen i Göteborg och Fylkingen.


Tack till Kulturstöd Pronto, Längmanska kulturfonden och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.


Medverkande


Eva Sidén- Idé och Musik, piano, elektroniskt ljud och video, animerade 3d-objekt
Per Sacklén Dans och koreografi
Helene Berg Filmad dokumentation


Bild: Videostill Eva Sidén


Fylkingen är en svensk förening för experimentell musik och konst i huvudsak bestående av utövande konstnärer. Grundad år 1933 och är en av världens äldsta i sitt slag. Fylkingen startade som en kammarmusikförening men har under åren utvecklat sin verksamhet mot nya experimentella och oetablerade former av samtida konst och musik.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-02-28 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: