Menu

HAIR - Musikalen

Stockholm

Göta Lejon
fredag, 17 februari 2023 kl:19:30

Hair är en av de mest älskade och spelade musikalerna genom tiderna. Berättelsen om ett gäng ungdomar som med musik, poesi, sång och dans går sin egen väg när krigshets och undergångsstämning breder ut sig, är aktuellare än på mycket länge. Genom att bejaka kärlek, gemenskap och kreativitet står de upp mot de onda krafter som hotar att ödelägga planeten.

Med odödliga låtar som Aquarius, I Got Life och Let The Sunshine In, för att nämna några, skapas en modern, intensiv och färgsprakande föreställning som träffar både hjärta och hjärna. Göta Lejons anrika scen intas av The Tribe, en ung talangspäckad samling artister och musiker som brinner för sitt uppdrag.
I rollerna:

SHEILA – Moonica Mac
BERGER – Viktor Noren
*Rollen som BERGER spelas 3, 10 och 17:e mars av Emil Lignell
CLAUDE – Lucas Krüger
HUD – Prince Mpedzisi
WOOF - Emil Henrohn
*Rollen som WOOF spelas 23-25:e februari av Teodor Wennö
JEANIE - Roshi Hoss
RONNY - Mary Ndiaye
CRISSY – Caroline Gustafsson
DIONNE – Norea Sandberg
HIRAM – Cedrik Hammar
WALTER - Charlie Grönvall
PAUL – Simon Rubin
STEVE – Emil Lignell
LINDA – Lærke Boysen
NATALIE – Yandeh Sallah

För regi och översättning står Rikard Bergqvist, som skrivit och regisserat ett stort antal shower och musikaler, senast den kritikerrosade publiksuccen Forever Piaf.

– Hair är alltid relevant, och särskilt i tider som denna, när det rustas för krig överallt. Låtarna är moderna klassiker, som i nya arrangemang av Mathias Venge och Martin Östergren drabbar med livsbejakande kraft och oemotståndligt sväng. Let The Sunshine In!, säger Rikard Bergqvist.

Speltid: 2 timmar och 30 minuter, ink paus

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.Hair - Musikalen
2024-03-01 19:30:00
Malmö, Malmö Arena

Datum / Tid

fredag, 17 februari 2023 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad