Menu

Myrkur Folkesange

Stockholm

Göta Lejon
torsdag, 27 januari 2022 kl:18:30

MYRKUR

2018 fängslade den multibegåvade danska urkraften Myrkur publiken med en utsåld, akus-tisk konsert i Stockholm. 27 januari får vi återuppleva magin. Med det nya albumet ”Fol-kesange” i ryggen kommer hon till Göta Lejon.

Som Myrkur har Amalie Bruun alltid gått sin egen väg. På såväl 2014 års självbetitlade de-but-EP som hennes två första fullängdare omformulerade hon spelreglerna för black metal. Genom att låta danska folkmusikrötter möta hennes stormiga inre strider skapade Amalie något helt nytt inom en genre som annars kan uppfattas som aningen orörlig.

På den senaste skivan ”Folkesange” tar Myrkur oss med på en resa rakt in i hjärtat av både den skandinaviska kulturen och hennes egen barndom. Den här gången är inramningen en annan. Istället för hårdför black metal trollbinder hon oss nu med traditionell folkmusik, där det forntida kombineras med helt nya låtar.

Svenska hyllningar av ”Folkesange”:

4 av 5 – Aftonbladet
5 av 6 – Gaffa
5 av 6 – Nöjesguiden

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid


torsdag, 27 januari 2022 kl:18:30

Plats

Stockholm
Göta Lejon
Götgatan 55


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad