Menu

Bullets over Broadway

Stockholm

Göta Lejon
lördag, 1 oktober 2016 kl:15:30

Utstuderat roligt och briljant”

”Det är storstilat generöst”
SvD

Komisk fullträff på Göta Lejon

”Helt enkelt skitkul”
DN

”Lång skrattfest med stark sång”

Torpeder, divor och gangsters när Bullets over Broadway bländar publiken”
AB

”Kvinnlig briljans”

”En sprakande musikal med sång och dans och rolig dialog”
Expr

Europapremiären ägde rum med jubel, stående ovationer och fina recensioner, lördagen den 10 september 2016.

Musikalen Bullets over Broadway eller Kulregn över Broadway som den heter på svenska, är skriven av ingen mindre än Woody Allen, och har nu kommit till Europa, Stockholm och Göta Lejon. Med en stjärnspäckad ensemble, stor orkester, sång, dans, stepp och mycket humor blir det en storslagen föreställning.

I den imponerande rollistan ser vi bl a Helen Sjöholm, Johan Rheborg, Johan Rabaeus, Shima Niavarani, Katrin Sundberg och Andreas Nilsson. Den unge manusförfattaren David Shayne spelas av Linus Wahlgren. Till detta kommer en stor ensemble och orkester.

Föreställningen utspelar sig i slutet av 1920-talet där den unga manusförfattaren David Shane (Linus Wahlgren) just anlänt till Broadway. Han får möjlighet att sätta upp sin senaste pjäs tack vare finansiering av den mäktiga gangstern Nick Valenti (Johan Rabaeus) som ser detta som ett tillfälle att göra sin flickvän Olive Neal (Shima Niavarani) till stjärna på Broadway. Dock är hon både krävande och mindre begåvad och ställer till alla möjliga problem för bl. a producenten Julian Marx (Per Svensson). Valenti anställer en livvakt för att skydda ”sitt intresse”, Cheech (Johan Rheborg), som visar sig vara ett geni som kommer med strålande idéer när det gäller manuset. Lagom till premiären finner sig David Shayne intrasslad i diverse komplikationer, inklusive lögner om att Cheechs briljanta idéer är hans egna samt en affär med föreställningens förföriska och något överförfriskade huvudrollsinnehavare Helen Sinclair (Helen Sjöholm).

Även bakom scenen bjuder Bullets over Broadway på ett makalöst team. Regissör för den svenska uppsättningen är Emma Bucht (Rain Man, En Man som heter Ove, Kvarteret Skatan, Lena Philipssons Jag är ingen älskling). Scenograf är Oscarsvinnande Anna Asp och för kostym står den hyllade modeskaparen Camilla Thulin.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2016 kl: 15:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

655kr - 895kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad