Menu

VAPENVILA

Stockholm

Göta Lejon
söndag, 26 februari 2017 kl:16:00

VAPENVILA
Framförd av Rennie Mirro
Manus: Fredrik Virtanen
Regi: Sofia Ledarp
Livemusik: Theodor Arvidsson Kylin

”‘Vapenvila går till attack mot det självgoda svenska hycklandet.” / Dagens Nyheter
Vapenvila är en medvetandeström som tillåter sig irra, en röst som ekar ett pistolskott. / SvD
”Rennie Mirro(…) gör Viktor med en närvaro och kroppskontroll som suger åt sig blickar.” / Aftonbladet Kultur

Ett svenskt drama som provocerar och berör skrivet av journalisten Fredrik Virtanen. Det är pjäsen som ställer frågor och låter besökarna ge svaren. Det är en föreställning om tvivel, etik och moral. Om kärleken till sin familj och kampen för rätt och fel. Vapenvila. Dramats namn samtidigt ett tillstånd. En fiktiv berättelse baserad på en verklig person framförd av Rennie Mirro.
För regin står Guldbaggebelönade skådespelerskan Sofia Ledarp och musiken framförs live av musikern/kompositören Theodor Arvidsson Kylin.
Föreställningen Vapenvila hade 19/8 premiär på den nystartade pop-up teatern Teatern under bron under Liljeholmsbron i Hornstull, Stockholm. Pjäsen blev snabbt omtalad och hyllad av både kritiker och sin publik. Den 29/1 är det dags för nypremiär, denna gång på anrika Göta Lejon.


Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

söndag, 26 februari 2017 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad