Menu

George Clinton & Parliament Funkadelic

Stockholm

Göta Lejon
måndag, 8 maj 2017 kl:19:30

George Clinton & Parliament Funkadelics inflytande på popmusiken genom åren är helt otrolig. Otaliga hits från hip-hopen härstammar från ett Clinton Parliament Funkadelic- sample. Man kan sträcka sig så långt att säga att gangstersoundet från west coast inte hade existerat utan P-Funken. Dre och Snoop hade gjort karriär på annat håll, och vad skulle Prince, Public Enemy, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers, D’Angelo med flera med flera vara utan George Clinton?

Det är en hisnande tanke, att överhuvudtaget försöka få grepp om allt George Clinton måste ha hunnit med att se och höra och uppleva sedan han blev musiker på heltid redan 1955, vid 14 års ålder. Denna levande legend fortsätter än idag att oförtrutet underhålla massorna och utbilda i musik.

George Clinton & Parliament Funkadelics karriär är bryggd på en stor mix av olika artister som bland annat James Brown, Jimi Hendrix, Smokey Robinson, Jethro Tull och Cream. Live är det psykadeliskt, souligt och rockigt.


Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

måndag, 8 maj 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 590kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad