Menu

Diego El Cigala - Voz & piano

Stockholm

Göta Lejon
onsdag, 15 november 2017 kl:19:30

Världens mest spännande och innovativa flamencosångare, Diego El Cigala, kommer till Göta Lejon den 15 november. Han har skapat sin egen uttrycksfulla fusionstil, som är influerad av såväl flamenco som kubansk bolero och argentinsk tango. I höst bjuder han på en intim och exklusiv Sverigekonsert under konceptet ”Voz & Piano”.

- Det var tolv år sedan sist, äntligen får jag komma tillbaka till den vackra huvudstaden! Jag ser mycket fram emot att träffa min dedikerade och passionerade svenska publik. Just Stockholm har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta, mycket tack vare min vänskap med maestro Bebo Valdés, det ska bli fint att få träffa er alla igen, hälsar Diego El Cigala.

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner och dessutom trefaldig Grammy-vinnare. Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen där han konstant fyller de stora scenerna och konserthusen.

Diego El Cigala föddes 1968 i en familj med romska musiker i Madrid. Flamencomusiken var ständigt närvarande i hans liv och 1997 inledde han sin solokarriär, som hittills resulterat i elva album och tre Grammy Awards. Det stora genombrottet kom 2003 med albumet Lágrimas Negras, “svarta tårar”, ett samarbete med den legendariska svensk-kubanske pianisten Bebo Valdés. Den nyskapande skivan vann priser, hyllades av recensenter och sålde i över en miljon exemplar.

I november och december besöker Diego El Cigalas konsert ”Voz & Piano” Paris, Geneve, London och den 15 november är han äntligen tillbaka i Stockholm igen, det var tolv år sedan sist. Den här gången ackompanjeras han enkom av sin vapendragare Jaime Calabuch “Jumitus”, en romsk musiker från Gracia i Barcelona, som spelat med El Cigala sedan 2005. La bien pagá, Te quiero, te quiero, Lágrimas negras och Amor loco är några av låtarna man kommer få höra den här kvällen.

Insläpp kl 19.

Föreställningens längd: 1h 45 min. Ingen paus.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

onsdag, 15 november 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

420kr - 695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad