Menu

Yann Tiersen

Stockholm

Göta Lejon
söndag, 24 februari 2019 kl:20:00

Yann Tiersen är kompositören, artisten och den fantastiska liveakten, som sedan det internationella genombrottet 2001 har skämt bort oss med drömska vardagsmirakel. I februari släpps det nya albumet ”All” och 24 februari kommer han till Stockholm.

De enorma framgångarna med det lekfulla, lätt melankoliska soundtracket till ”Amélie från Montmartre” fick Yann Tiersen att framstå som en oväntad ögonblickssuccé. Men i bagaget hade han redan fyra egna album och en entusiastisk fanskara.

Sedan dess har Yann Tiersen fortsatt att varva hyllade studioalbum som ”Les Retrouvailles” med filmmusik till bland andra ”Good Bye Lenin!”. Samtidigt har han etablerat sig som en liveartist av yttersta klass, som fyller konserthus runt om i världen.

I vinter är Yann Tiersen aktuell med det nya albumet ”All”, som tar vid där 2016-års framgångsrika ”EUSA” lämnade oss. Skivan är den första som har spelats in i Tiersens nya studio. I ett gammalt övergivet diskotek på den lilla ön Ouessant utanför Bretagne har han på nytt satt samman en samling minimalistiska låtar, som går direkt in i känslolivet.

Längd: 2 timmar utan paus.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

söndag, 24 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

440kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad