Menu

Bill Callahan (Us)

Stockholm

Göta Lejon
lördag, 12 oktober 2019 kl:19:30

BILL CALLAHAN
Från de tidiga årens lekfulla, heminspelade lo-fi-kassetter, via hans geniförklarade släpp som Smog och fram till senare års utgivningar i eget namn har Bill Callahan alltid gått sin egen väg. Nu leder den vägen honom till Göta Lejon. Då Bill Callahan kommer till Stockholm i höst är han aktuell med ”Shepherd in a Sheepskin Vest” – hans första nya album sen 2013.

Som Smog var han med och drev på 90-talets lo-fi-explosion. Sedan dess har Bill Callahan förfinat, vidareutvecklats och hittat nya infallsvinklar. Därför kändes det bara logiskt att han elva album och 17 år in i karriären valde att debutera på nytt. Den här gången i eget namn.

Sedan 2007 års Bill Callahan-album ”Woke on a Whaleheart” har han mutat in sig som en bländande singer/songwriter. Med samma svartsynta ironi som han burit med sig sen Smogs tidiga släpp spinner Callahan fram mästerliga släpp, där både berättandet och inramningen alltid har lika mycket att erbjuda.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

lördag, 12 oktober 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad